Görgesová zdolala Wozniacku a vyhrala turnaj v Aucklande

Julia Görgesová dosiahla ďalší úspech vo svojej kariére.
Julia Görgesová dosiahla ďalší úspech vo svojej kariére. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. jan 2018 o 06:44

Nemka získala svoj piaty singlový titul.

AUCKLAND - finále:

(dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch vonku)

Julia Görgesová (2-Nem.) - Caroline Wozniacka (1-Dán.) 6:4, 7:6 (4)

AUCKLAND. Nemecká tenistka Julia Görgesová nasadená ako druhá zvíťazila nad dánskou jednotkou podujatia Caroline Wozniackou za 91 minút 6:4, 7:6 (4) v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji WTA I novozélandskom Aucklande.

Šampiónka nastrieľala jedenásť es proti ôsmim.

V druhom sete Görgesová napokon nedoplatila na premrhanie náskoku 4:2 na gemy. Pomer víťazných úderov a nevynútených chýb mala 41:23.

Súboj koncosezónnych majsteriek

Bol to súboj dvoch úradujúcich koncosezónnych šampiónok - hrdinka tzv. malých MS pod názvom WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji prekonala dobyvateľku hlavných Masters WTA Finals zo Singapuru.

Görgesová zvýšila v bilancii zo vzájomných stretnutí s Wozniackou na 6:4. Nadviazala na vlaňajší štvrťfinálový úspech 1:6, 6:3, 6:4 práve z Aucklandu.

Dvadsaťdeväťročná 14. žena svetového rebríčka Görgesová sa raduje zo svojej piatej singlovej trofeje na hlavnej profesionálnej úrovni.

Finále štvorhry:

Sara Erraniová, Bibiane Schoofsová (Tal./Hol.) - Eri Hozumiová, Miju Katová (Jap.-1) 7:5, 6:1 za 68 minút

Na tretiu pritom čakala od sezóny 2011 do októbra 2017, teraz sa presadila na treťom turnaji za sebou. V osemfinále na Novom Zélande premohla slovenskú kvalifikantku Viktóriu Kužmovú.

Nemka ťahá šnúru štrnástich zápasových úspechov vo dvojhre. Po aktuálnom triumfe zrušila pre pravé koleno svoj štart v Sydney, nahradí ju krajanka Carina Witthöftová, referuje web Tenisovej asociácie žien.

Dvadsaťsedemročná niekdajšia líderka počítačového poradia Wozniacka (3.) neuspela vo finále v Aucklande ani v sezóne 2015, vtedy nestačila na Američanku Venus Williamsovú. V pondelok sa napriek aktuálnemu nezdaru posunie za Rumunku Simonu Halepovú a pred Španielku Garbine Muguruzovú-Blancovú na druhý post v hierarchii - a také bude aj jej nasadenie na melbournskom grandslamovom Australian Open (15. - 28. januára).

Jej premožiteľka Görgesová si na dvanástej pozícii zlepší osobný rekord o dve miesta. Dánka zostáva na 27 získaných tituloch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Görgesová zdolala Wozniacku a vyhrala turnaj v Aucklande