Nemci odčinili zaváhanie so Slovákmi. Löw: Dodalo nám to stabilitu

Nemecko v generálke na EURO uspelo nad Maďarmi.
Nemecko v generálke na EURO uspelo nad Maďarmi. (Autor: SITA/AP)
TASR|5. jún 2016 o 09:58

Úradujúci svetoví šampióni otvoria účinkovanie na EURO 2016 v C-skupine 12. júna v Lille proti Ukrajine.

MADRID. Zo slovenskej studenej sprchy sa otriasli a generálku na EURO 2016 zvládli. Nemeckí futbalisti sa pred odchodom na záverečný turnaj naladili víťazstvom 2:0 nad Maďarskom, hoci v stretnutí strelili len jeden gól.

Jeho autorom bol Thomas Müller, ktorý dvadsať minút pred koncom nadviazal na "vlastenca" obrancu Ádáma Langa. Prehru 1:3 so Slovákmi v Augsburgu dali médiá úradujúcim majstrom sveta pocítiť, aj preto bolo prípadné zaváhanie s Maďarmi neprípustné.

"Víťazstvo nám dodalo stabilitu a dobrý pocit. Dôležité je aj to, že sme neinkasovali a udržali si čisté konto. Tím hral veľmi súdržne, koncentrovane. Svoju prácu si tentoraz odviedol dobre, hoci stále sa v našej hre nachádzajú nezrovnalosti, ktoré musíme do začiatku šampionátu napraviť," povedal podľa agentúry DPA nemecký kouč Joachim Löw.

Do zostavy sa vrátil Bastian Schweinsteiger.
Do zostavy sa vrátil Bastian Schweinsteiger. (Autor: SITA/AP)

K reprezentácii "Nationalelf" sa po triumfe v Lige majstrov s Realom Madrid pripojil cez týždeň aj Toni Kroos. Odohral takmer sedemdesiat minút, následne prenechal miesto v strede poľa uzdravenému Bastianovi Schweinsteigerovi.

"Bol to veľmi zodpovedný test. Lopta nám išla dobre od nohy, navyše súperovi sme toho veľa nedovolili. Bolo to absolútne v poriadku," povedal Kroos.

Úradujúci svetoví šampióni otvoria účinkovanie na EURO 2016 v C-skupine 12. júna v Lille proti Ukrajine. Následne narazia aj na Poľsko a Severné Írsko, ktoré v generálke na šampionát remizovalo v sobotu so Slovákmi 0:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Nemci odčinili zaváhanie so Slovákmi. Löw: Dodalo nám to stabilitu