Nečakaná prehra Kuznecovovej s A. Radwanskou

SITA|19. jan 2008 o 04:54

MELBOURNE 19. januára (SITA, AP, AFP) - Po piatkovej nečakanej prehre predvlaňajšej šampiónky, Francúzky Amélie Mauresmovej, s domácou Casey Dellacquovou už určite prinesie minimálne jednu ...

MELBOURNE 19. januára (SITA, AP, AFP) - Po piatkovej nečakanej prehre predvlaňajšej šampiónky, Francúzky Amélie Mauresmovej, s domácou Casey Dellacquovou už určite prinesie minimálne jednu senzáciu vo dvojhre žien aj šiesty deň trvania hlavných súťaží na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne (celková dotácia 20,6 milióna AUD, tvrdý povrch Plexicushion). Na úvod sobotňajšieho programu v Aréne Vodafone totiž dvojka svetového rebríčka i tohto podujatia Ruska Svetlana Kuznecovová nestačila na dvadsiatu deviatu nasadenú Poľku Agnieszku Radwanskú. Osemnásťročná Krakovčanka zvíťazila za 77 minút 6:3, 6:4, keď v úvodnom sete viedla 3:0 a v druhom zmazala rovnaký odstup. V osemfinále si zmeria sily s úspešnejšou z ruského derby medzi štrnástou nasadenou Naďou Petrovovou a kvalifikantkou Jekaterinou Makarovovou. Zhodou okolností práve Kuznecovová je na Grandslame Ázie a Pacifiku partnerkou Mauresmovej vo štvorhre.

Držiteľka dvoch grandslamových titulov z juniorskej kategórie A. Radwanská síce proti finalistke US Open 2007 i nedávneho nabitého prípravného turnaja v Sydney zahrala o 3 víťazné údery menej (11:14), ale výrazne lepšia bola v štatistike nevynútených chýb (8:17). Radwanská, ktorá sa takto ďaleko dostala aj na jeseň v New Yorku, a to zásluhou vyradenia Rusky Marie Šarapovovej, odplatila Kuznecovovej tri prehry z rovnakého počtu doterajších vzájomných súbojov, vrátane 3. kola vo vlaňajšom Wimbledone (2:6, 3:6). "Párkrát som s ňou v minulosti hrala a vždy som prehrala. Pred dneškom som si povedala, že už dosť. Snažila som sa ju rozbehať po dvorci: vľavo, vpravo, vľavo, vpravo," popisovala Radwanská a pripomenula pozoruhodné súvislosti: "Úplne rovnaké ako na US Open: tretie kolo grandslamového turnaja, centrálny dvorec, druhá nasadená, Ruska. V oboch tých stretnutiach som nemala čo stratiť."

Dvadsaťdvaročná Petrohradčanka Kuznecovová sa na niektorej zo súčastí "veľkej štvorky" naposledy lúčila takto skoro vo Wimbledone 2006 po prehre s Číňankou Na Li. Na južnej pologuli sa jej to nestalo od edície 2004. Minulý rok ju vo štvrťfinále zastavila Izraelčanka Šahar Peerová.

Nie je bez zaujímavosti, že prekvapenie sa zrodilo pod zatiahnou strechou pre dážď, pričom na novembrových MS WTA Tour Ruska na margo presunu šampionátu z madridskej haly Telefónica Arena do Kataru a tamojších exteriérových podmienok povedala: "Pre niekoho je výhodnejšie hrať pod strechou, inému vyhovujú dvorce pod holým nebom. Osobne sa teším, že budúci ročník v Dauhe bude vonku."


Dvojhra žien - 3. kolo:

Agnieszka Radwanská (29-Poľ.) - Svetlana Kuznecovová (2-Rus.) 6:3, 6:4


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nečakaná prehra Kuznecovovej s A. Radwanskou