Nebudem ho tlačiť, ak to nechce, tvrdí McGregor o odvete s Khabibom

Daniel Stankovič|21. jan 2021 o 01:00

Na tlačovej konferencii sa dostalo aj k možnému súboju s Khabibom.

Na práve skončenej tlačovej konferencii, konanou dva dni oficiálnym začiatkom UFC 257, sa dostalo v rámci novinárskych otázok, aj na možný súboj McGregor vs. Khabib II.

UFC 229 bol nepochybne nezabudnuteľným eventom pre každého fanúšika zmiešaných bojových umení. Za prvé, duel medzi Khabibom a McGregorom, sledoval rekordný počet divákov cez prenos pay-per view. Po druhé, organizácia UFC v rámci promovania použila zábery z aprílového incidentu v roku 2018. Za tretie, konečne nebolo pochýb o tom, kto je kráľom ľahkej divízie. Tu to však nekončilo. Krátko po súboji sa v oktagone strhla šarvátka, ktorá nielenže nepridala na dobrom mene bojovým športom, ale v žiadnom prípade nepomohla ani zainteresovaným stranám.

To je len krátky sumár udalostí, ktoré dodnes vedú veľkú časť laickej verejnosti či prezidenta UFC Danu Whitea, k ideálnemu scenáru, v ktorom by sa táto dvojica stretla znova. Každý by si prišiel na svoje. Organizácia rovnako ako obaja bojovníci, by na tejto udalosti zarobili "poriadny" balík peňazí, a diváci by videli skvelú šou so šancou na Írov revanš

Ako to ale vlastne v skutočnosti je? Po nedávnom stretnutí s neporazeným ruským šampiónom Nurmagomedovom, prišiel prezident UFC s verziou, podľa ktorej by sme sa v prípade fenomenálneho výkonu McGregora na sobotnej karte, mohli v budúcnosti tešiť na ich spoločný duel. 

Včera sa stal presný opak. V rozhovore sa Khabib doslovne zmienil o tom, že ďalší súboj v MMA a s tým aj magické skóre 30-0, nie je momentálne v jeho plánoch. 

A ako vidí návrat Khabiba a vzájomnú odvetu McGregor? Na práve skončenej tlačovej konferencii spojenou s jeho nadchádzajúcim duelom s Poirierom, povedal: "Viete čo? Pravdupovediac, je mi to jedno. Poďme naspať k zápasu (s Poirerom, pozn. redaktora). Je tu mnoho skvelých bojovníkov, mnoho výziev. 

Je to tvrdý biznis, veci ktoré sa mu stali. Neprajem mu nič zlé (Khabibovi, pozn. redaktora). Ako som povedal, bolo to v roku 2018, odvtedy prešlo veľa času. Svet vie, že ten súboj nie je na konci. Vojna ešte neskončila. Šport to potrebuje, ľudia to potrebujú. Nebudem ho tlačiť, ak to nechce. 

Nechajme to tak. To je to, čo robím. Som späť v divízii a ukážem to svetu. Začne to v sobotu v dueli s Dustinom Poirierom.", zakončil bývalý šampión pérovej a ľahkej váhy.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nebudem ho tlačiť, ak to nechce, tvrdí McGregor o odvete s Khabibom