NBA: LA Lakers získali Španiela Paua Gasola

Španielsky majster sveta Pau Gasol sa stal spoluhráčom Kobeho Bryanta v LA Lakers
Španielsky majster sveta Pau Gasol sa stal spoluhráčom Kobeho Bryanta v LA Lakers (Autor: SITA, AP)
TASR|2. feb 2008 o 10:53

Los Angeles 2. februára (TASR) - Klub zámorskej NBA Los Angeles Lakers získal z Memphisu španielskeho basketbalistu Paua Gasola. Grizzlies získali Kwamea ...

Los Angeles 2. februára (TASR) - Klub zámorskej NBA Los Angeles Lakers získal z Memphisu španielskeho basketbalistu Paua Gasola. Grizzlies získali Kwamea Browna, nováčika Javarisa Crittentona a dve miesta v prvom kole draftu.

"Je to vynikajúci krok," vyhlásil Kobe Bryant. Klub z Kalifornie prenasledujú zranenia a Gasol by mal hrať na poste pivota, kým sa nevylieči zranený Andrew Bynum. Tréner Lakers Phil Jackson preto chce španielskeho hráča zaradiť do zostavy už v nedeľňajšom dueli proti Washingtonu Wizards. "Aj bez Andrewa Bynuma potrebujeme dávať body spod koša," povedal Jackson. "Okrem toho je aj dobrý prihrávač. Bol by som rád, ak by v nedeľu nastúpil. Neviem však, či to bude možné. Ešte sa musí vrátiť do Los Angeles a absolvovať lekársku prehliadku."

Gasol v 39 tohtosezónnych stretnutiach zaznamenal priemer 18,9 bodu, 8,8 doskoku, 3 asistencie a 1,44 zblokovaných lôpt na zápas.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»NBA: LA Lakers získali Španiela Paua Gasola