Nahnevaný Mancini žiada Téveza o návrat do Anglicka

SITA|22. feb 2010 o 10:33

Tréner anglického futbalového klubu Manchester City Roberto Mancini prikázal svojmu zverencovi Carlosovi Tévezovi, aby sa okamžite vrátil z Argentíny späť na Britské ostrovy.

MANCHESTER. Dvadsaťšesťročný útočník "The Citizens" svojvoľne opustil Anglicko a vybral sa do rodnej krajiny bez súhlasu svojho klubového zamestnávateľa, ktorému chýbal v nedeľňajšom súboji Premier League 2009/2010 pri bezgólovej remíze s Liverpoolom.

Jediným "čistokrvným" útočníkom v tíme "The Citizens", ktorý je Mancinimu k dispozícii, je Emmanuel Adebayor. Craig Bellamy sa po zranení ešte len v týchto dňoch zapája do tréningového procesu so spoluhráčmi, Roque Santa Cruz je stále zranený a Robinho odišiel na hosťovanie do konca tejto sezóny do FC Santos.

Tévez je už viac ako týždeň v rodnej Argentíne so svojou manželkou, ktorá predčasne porodila dcérku. Ani bábätko Florencia, ani Tévezova manželka Vanesa však nie sú v ohrození života. Predpokladá sa, že bývalý hráč Manchestru United, West Hamu, Corinthians i Bocy Juniors by sa mal vrátiť na Britské ostrovy v priebehu jedného - dvoch dní.

"Netuším, kedy bude späť. Nachádza sa v Argentíne a svojvoľným odchodom nám spôsobil nemalé problémy. Navyše, v tomto týždni nás čakajú dva náročné duely, potrebujeme ho tu v Manchestri," neskrýval svoj hnev taliansky kouč City Roberto Mancini a dodal: "Je preč už vyše týždňa. Pred troma dňami som s ním telefonoval a žiadal som ho o návrat. Vlastne som mu to prikázal, ale on ma ignoruje."

Manchester City nastúpi v stredu 24. februára na opakované stretnutie FA Cupu na ihrisku Stoke City a následne v sobotu 27. februára v Londýne v ligovom zápase proti lídrovi tabuľky FC Chelsea.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Nahnevaný Mancini žiada Téveza o návrat do Anglicka