Na zápasy cestuje karavanom s deťmi. Kvôli futbalu by sa zriekli aj Disneylandu

Juraj Berzedi|11. jún 2016 o 17:13

Oblečené majú dresy Hamšíka či Škrtela. Na krku majú šál a v rukách držia zástavu. Niektorí majú pomaľované tváre. Takto vyzerá typický slovenský fanúšik v Bordeaux.

BORDEAUX. Už deň pred zápasom Slovenska s Walesom sa Bordeaux zafarbilo dočervena. V reštauráciách, baroch i na ulici boli počuť hlasné pokriky divákov z Britských ostrovov.

Aj pri vstupe do fanúšikovskej zóny, ktorá je po Paríži druhou najväčšou, bolo vidieť najmä Walesanov. Hlúčiky slovenských fanúšikov sa v červenom mori strácali.

Fanúšikovia sa schádzajú pred zápasom Slovensko - Wales: fotogaléria

13.6.2016

Futbal spojili s degustáciou

Medzi prvými rodákmi stretávame dve partnerské dvojice. Kolega nechápavo krúti hlavou, keď sa s nimi vrúcne privítam.

„To je spolužiačka z vysokej školy,“ vysvetľujem mu.

„Dostali sme štyri lístky, tak sme si urobili výlet. Leteli sme do Paríža a odtiaľ rýchlovlakom štyri hodiny do Bordeaux,“ tvrdí.

Kým ženy si chceli pozrieť historické pamiatky, muži zavelili: musíme ísť do fanzóny. Práve prebiehal premiérový duel na turnaji medzi Francúzskom a Rumunskom.

„Všetko je tu perfektné, len pivo je drahé.“ Cena veľkého bola 8,50 eur. Keď ste vrátili pohár, dve eurá ste dostali späť.

Na Slovákov máme šťastie aj v hoteli. „Urobili sme si výlet do Francúzska, ktorí sme spojili s degustáciou vína a futbalom,“ uviedla sympatická trojica z Vrábel. Dvaja z nich žijú už dlhšie v Írsku.

„Keď tam hrajú slovenskí futbalisti, nechýbame v hľadisku.“

Zaujali goralskými klobúkmi

V deň zápasu je v Bordeaux zhruba 30-tisíc Walesanov. Slovenských fanúšikov má byť trikrát menej. Už pri vstupe na štadión dávajú o sebe počuť. Slovenskó, Slovenskó: spieva skupina 30-členná skupina.

„Je tu perfektná atmosféra a hrozne veľa Walesanov. V električke ich bolo trikrát viac ako nás. Do Bordeaux sme cestovali lietadlom. Dali sme prednosť rakúskej spoločnosti. Našťastie,“ usmievali sa.

Zjavne narážali lietadlo, ktoré kvôli technickým problémom neodletelo zo Slovenska. Mala v ňom cestovať aj manželka Mareka Hamšíka s deťmi či otec Martina Škrtela.

Vo fanzóne pred štadiónom nás zaujala aj štvorica mužov s goralskými klobúkmi. Boli z Námestova.

„Prišli sme ráno autom. Chodievame na domáce zápasy reprezentácie do Žiliny a vo Francúzsku sme nemohli chýbať. Atmosféra je úžasná. Walesania sa s nami neustále fotia, asi kvôli klobúkom. Usmievajú a sú veľmi príjemní. Žiadne nepríjemné situácie sme nezažili,“ konštatovali.

Rodinný výlet karavanom

Medzi slovenskými fanúšikmi boli malí i veľkí. Nechýbali vlajky, šále, dresy i pomaľované tváre. Aj otec s dvoma synmi z Bratislavy si takto skrášlili svoje úsmevy.

„Manželka s malou dcérou nás čakajú v karavane. Urobili sme si rodinný výlet, ktorý spojíme aj s návštevou Paríža či Disneylandu. Rodine som to podaroval na Vianoce,“ vyhlásila hlava rodiny Sauerovcov.

Synovia Mário a Leo hrávajú futbal za bratislavský Slovan. Ich voľba, čo ich na celom výlete bude najviac zaujímať neprekvapila.

„Prvoradý je futbal. Disneyland je až na druhom mieste,“ uškŕňali sa.

„Pôjdeme aj na zápas s Ruskom a Anglickom. Za tieto dni urobíme dosť kilometrov. Určite to bude stáť zato,“ dodal otec.

„Chlapci sa už nevedia dočkať. O zápase rozprávajú každú chvíľu. Dúfam, že vyhráme,“ vraví. „Určite zvíťazíme ocino. Rozhodne Hamšík, uvidíš,“ kričia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Na zápasy cestuje karavanom s deťmi. Kvôli futbalu by sa zriekli aj Disneylandu