Na Velez-Zuzulovú s Vlhovou čakajú smutnejšie preteky

Petra Vlhová (vpravo) sa raduje z tretieho miesta. V strede víťazka Mikaela Shiffrinová a vľavo druhá Wendy Holdenerová
Petra Vlhová (vpravo) sa raduje z tretieho miesta. V strede víťazka Mikaela Shiffrinová a vľavo druhá Wendy Holdenerová (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|25. nov 2016 o 15:43

Slovenské zjazdárky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová pokračujú v kolotoči Svetového pohára. Obe si prvýkrát v kariére vyskúšajú súťažný kopec v Killingtone.

BRATISLAVA. Zhruba štyri hodiny autom od New Yorku sa nachádza lyžiarske stredisko Killington. Jeho prezývka znie "Zviera z východu" a vôbec prvýkrát sa v ňom uskutočnia preteky Svetového pohára v slalome a obrovskom slalome žien.

Smutnejšie preteky

V štáte Vermont, ktorý sa nachádza na východnom pobreží USA, nebudú chýbať ani Slovenky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová.

Skúsenejšia Velez-Zuzulová mala úspešný štart do novej sezóny, v slalome vo fínskom Levi skončila štvrtá. Aj v Killingtone sa predstaví len v nedeľňajšom slalome.

„Killington vôbec nepoznám. Lyžovanie v Amerike nie je až také populárne, preteky sú tam také smutnejšie,“ vyhlásila Velez-Zuzulová pre agentúru SITA.

Fanúšikovia sa môžu tešiť

Ešte vydarenejší vstup do nového ročníka má jej mladšia krajanka Vlhová. Zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho najskôr skončila ôsma v obrovskom slalome v Söldene a v Levi bola tretia.

„Som šťastná, že môžem stáť po boku tých najlepších. Máte sa na čo tešiť a verím, že spolu s Veronikou budeme v tejto sezóne ešte silnejšie, ako sme boli,“ napísala po pretekoch na sociálnej sieti.

Liptovská rodáčka mala pôvodne do USA odletieť hneď po pretekoch vo Fínsku. Príliš teplé počasie v Killingtone však zmenilo jej plány.

Trénovala vo švédskom Funasdälene s minuloročnou víťazkou Svetového pohára v slalome Fridou Hansdotterovou aj so švédskou mužskou reprezentáciou. V Killingtone by sa mala predstaviť v oboch disciplínach.

Sneh je premrznutý

Na preteky v Killingtone sa teší aj česká slalomárka Šárka Strachová, ktorá víta, že si po jedenástich rokoch vyskúša v Amerike aj iné stredisko ako Aspen.

„Vermont mi pripomína naše kopce a hory. Vyhovuje mi aj nižšia nadmorská výška,“ priznala 31-ročná lyžiarka na facebooku.

„Zjazdovka je pripravená a zasnežená perfektne. Leží na nej sneh, ktorý je premrznutý a musíte na ňom lyžovať s veľkým citom a presnosťou,“ dodala.

Hlavnou favoritkou sobotňajšieho obrovského slalomu (1. kolo o 15.30 SEČ, 2. kolo o 18.30 SEČ) aj nedeľňajšieho slalomu (rovnaké začiatky) bude Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá v Söldene skončila druhá a v Levi zvíťazila.

„Nechcem, aby lyžovala bezstarostne a nenútene. Chcem, aby išla na sto percent, ale zasa nie na permanentné riziko. V prvých dvoch pretekoch som nevidel priveľa risku, čo je dobré znamenie,“ povedal o svojej zverenke pre agentúru AP tréner Mike Day.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Na Velez-Zuzulovú s Vlhovou čakajú smutnejšie preteky