Na Stamford Bridge aj súboj dvoch najlepších gólmanov sveta

SITA|25. feb 2009 o 13:19

Český brankár anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Petr Čech nastúpi v stredajšom prvom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2008/09 proti Juventusu Turín.

LONDÝN. Český brankár anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Petr Čech nastúpi v stredajšom prvom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2008/09 proti Juventusu Turín na svoj jubilejný 200. duel v drese "The Blues". Súboj na Stamford Bridge bude pre Čecha zaujímavý z viacerých dôvodov. Po prvý raz vo svojej kariére sa postaví 26-ročný rodák z Plzne proti svojmu priateľovi a dlhoročnému kolegovi z českej reprezentácie Pavlovi Nedvědovi a zároveň sa spolu na trávniku stretnú dvaja brankári aktuálne považovaní za najlepších na svete - Čech a gólman Juventusu Gianluigi Buffon.

"Dvesto zápasov rozhodne nie je malé číslo. Znamená to, že keď som bol v poriadku, bol som dostatočne kvalitný na to, aby som hrával. Ak sa mi podarí pripísať si na svoje konto ďalších 200 duelov, budem ešte šťastnejší," cituje slová bývalého hráča Plzne, Blšian, Sparty Praha a Stade Rennes oficiálna internetová stránka úradujúceho anglického vicemajstra.

Pred Buffonom, ktorý bude jednou z najväčších prekážok strelcov Chelsea, má Petr Čech veľký rešpekt. "Hrá na vrcholnej úrovni už 12 rokov. Myslím si, že nikto si nepamätá ani na jednu sezónu, ktorá by mu nevyšla," povedal český brankár na margo Taliana, s ktorým mal tú česť aj na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta v roku 2006. V kádri "starej dámy" je však jeden hráč, ktorého Petr Čech veľmi dobre pozná, no nikdy nemal šancu hrať proti nemu. "Nikdy som nepoznal Nedvěda ako súpera. Teším sa na to, rovnako aj na súboje proti Zdeňkovi Grygerovi. Proti nemu som však už nastúpil ešte vtedy, keď on bol v Sparte Praha. S Pavlom som sa o našom blížiacom sa zápase rozprával a aj on sa veľmi teší. Vraj mi chce dať gól," s úsmevom dodal Petr Čech.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Na Stamford Bridge aj súboj dvoch najlepších gólmanov sveta