Na Slovensku hral v troch kluboch. Tawamba posilnil Partizan Belehrad

Tawamba bude pôsobiť v Srbsku.
Tawamba bude pôsobiť v Srbsku. (Autor: partizan.rs)
SITA|28. nov 2016 o 13:05

Šikovný útočník podpísal so srbským klubom trojročnú zmluvu.

BELEHRAD. Kamerunský futbalista Léandre Gael Tawamba Kana nenadviaže opätovnú spoluprácu s FC ViOn Zlaté Moravce.

V tamojšom klube pôsobil v uplynulej sezóne (v jesennej časti ročníka 2015/2016 strelil dovedna jedenásť gólov - pozn.).

Navyše, v prvej polovici novembra sa po rozviazaní zmluvy a ukončení sedemmesačného pôsobenia v kazašskom klube Kajrat Almaty objavil na tréningu tohto fortunaligového tímu.

Dvadsaťšesťročný futbalista podpísal v nedeľu kontrakt na tri roky s úradujúcim srbským vicemajstrom FK Partizan Belehrad.

Tawamba dostal pre neho tradičný dres s číslom tri, kamerunského útočníka predstavil aj športový riaditeľ belehradského klubu Ivica Iliev.

Takmer 190 centimetrov vysoký africký zakončovateľ si okrem Zlatých Moraviec na Slovensku obliekal aj dresy Nitry a Ružomberka.

Tawamba ešte v drese Zlatých Moraviec.
Tawamba ešte v drese Zlatých Moraviec. (Autor: TASR)

FK Partizan Belehrad získal desať majstrovských titulov ešte v juhoslovanskej najvyššej súťaži, ďalších osem prvenstiev pridal v spoločnej srbsko-čiernohorskej súťaži.

V samostatnej srbskej lige triumfoval dosiaľ sedemkrát, naposledy v sezóne 2014/2015.

V aktuálnom ročníku figuruje po sedemnástom kole na druhom mieste tabuľky s 38 bodmi (bilancia: 12 - 2 - 3, skóre 32:12), má šesťbodový odstup na lídra a rivala z metropoly Crvenu Zvezdu Belehrad.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Na Slovensku hral v troch kluboch. Tawamba posilnil Partizan Belehrad