Muži Matadoru Púchov s druhým titulom majstra Slovenska

TASR|24. apr 2002 o 21:57

Púchov (TASR) - Volejbalisti Matadoru Púchov zvíťazili v stredu na svojej palubovke v treťom finále extraligy nad Petrochemou Dubová 3:0 a po sezóne ...

Púchov (TASR) - Volejbalisti Matadoru Púchov zvíťazili v stredu na svojej palubovke v treťom finále extraligy nad Petrochemou Dubová 3:0 a po sezóne 1999-2000 tak získali svoj druhý majstrovský titul, keď na zápasy zdolali obhajcu trofeje 3:0.

Matador Púchov - Petrochema Dubová 3:0 (20, 17, 21)

Rozhodovali: Hank A Hodoň, 67 minút, 800 divákov.

(na zápasy 3:0)

Úvod setu pred zaplnenou halou Matadoru zvládli lepšie domáci a vďaka dobrým blokom získali vedenie 3:0. Toto si udržiavali až do polovice setu, potom ale hostia rovnakou zbraňou vyrovnali na 14:14 a neskôr ešte na 18:18. Záver setu patril Púchovu, po útoku hosťujúceho Procházku do anténky mali jeho hráči prvý setbal za stavu 24:20 a hneď ho aj využili. Druhý set mal už jednoznačnejší priebeh. Púchovčania v ňom oveľa lepšie ako súper zvládli obranu na sieti, mali nebezpečnejší útok a ich vedenie sa postupne zvýšilo až na rozdiel 7 bodov (17:10, 19:12) a v závere setu až na 9-bodový rozdiel (23:14) a aj keď na jeho potvrdenie potrebovali tri setbaly, vedenie 2:0 ich značne priblížilo k titulu. Hostia sa však nevzdávali a v 3. sete, aj keď tesne, väčšinou viedli (2:0, 7:6, 9:7, 10:8, 12:10). Od stavu 12:12 ale domáci, neúnavne hnaní divákmi, zlepšili obranu na sieti, súperovi odskočili na 16:12 a zdalo sa, že ten sa už nevzchopí. O chvíľu ale bol o vyrovnané, zvyšok setu však už patril opäť domácim, ktorí si udržiavali mierny náskok a keď za stavu 24:21 využili hneď prvý mečbal, prepukli v hale majstrovské oslavy. Po stretnutí prevzali hráči oboch tímov z rúk prezidenta SFV Ivana Majerčáka zlaté a strieborné medaily a kapitán domácich Marián Migra aj majstrovský pohár.

Tréner Ivan Štefko (Matador): "Aj keď sme viedli 2:0 na zápasy, nebolo to jednoduché. V prvých dvoch zápasoch nás hostia potrápili v úvodoch setov a najmä v Dubovej to nebolo jednoduché. Povedal by som, že takou trpezlivosťou sme u nich napokon zvíťazili a to sa ukázalo ako dôležité. Myslím si, že v celej súťaži sme boli najlepší a nezískať titul sme mohli len vlastnou vinou. Tým ale nechcem znižovať výkon Dubovej. Myslím si, že toto je náš vrchol, boli sme úspešní v pohárovej Európe a získali sme aj domáci titul. V dnešnom súboji bola dôležitá koncentrácia našich hráčov od začiatku až do konca. Bol to kolektívny výkon a musím povedať, že takto dobre ako v tejto sezóne sa mi s družstvom ešte ani raz nepracovalo."

/k dispozícii je fotoreportáž/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Muži Matadoru Púchov s druhým titulom majstra Slovenska