Muchu chce Lechia Gdaňsk

Ján Mucha má v Poľsku stále výborné meno.
Ján Mucha má v Poľsku stále výborné meno. (Autor: TASR)
SITA|6. máj 2015 o 13:40

Slovenského brankára by radi videli v poľskom prvoligovom klube.

GDANSK. Slovenský futbalový brankár Ján Mucha by sa mohol po piatich rokoch vrátiť do Poľska. O služby slovenského reprezentačného gólmana prejavil záujem účastník Ekstraklasy Lechia Gdaňsk.

Bývalá opora Legie Varšava nedávno priznala interes o jej služby z poľských klubov. Podľa denníka Fakt je jedným zo záujemcov práve Lechia.

Tridsaťdvaročný Mucha by mohol posilniť mužstvo z Gdaňska ako voľný hráč bez nároku na odstupné, keďže sa mu končí platnosť zmluvy s tímom FC Krídla Sovietov Samara. Lechii aktuálne patrí 8. miesto v tabuľke.

"Mám dve ponuky z Poľska, ale sú tu aj určité náznaky z Ruska. Ešte je príliš skoro na rozhodnutie," uviedol nedávno v rozhovore pre denník Pravda Mucha, ktorý aktuálne hosťuje v ruskom prvoligovom klube Arsenal Tula.

Bývalý gólman Interu Bratislava, MŠK Žilina a Humenného si urobil v Poľsku dobré meno počas pôsobenia vo varšavskej Legii v rokoch 2005 - 2010, keď bol aj najlepším brankárom ligy.

Následne získal angažmán v anglickom FC Everton, kde sa ale dostal medzi tri žrde len sporadicky. V roku 2013 preto zamieril do Ruska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Muchu chce Lechia Gdaňsk