Muchovi sa črtá odchod z Evertonu

Ján Mucha.
Ján Mucha. (Autor: TASR)
SITA|18. jún 2011 o 21:58

Tréner anglického futbalového klubu FC Everton David Moyes si vraj vyhliadol náhradu za slovenského gólmana Jána Muchu ml.

LIVERPOOL. Podľa periodika The Daily Mirror ním je Andrew Lonergan z Prestonu North End, ktorý sa v sezóne 2011/2012 predstaví až v tretej lige.

Odstupné za 27-ročného brankára sa odhaduje na 300-tisíc britských libier, no podľa spomenutého zdroja by jeho angažovaniu zo strany "The Toffees" musel predchádzať predaj slovenského reprezentanta.

Účastník MS 2010 v JAR zatiaľ absolvoval v kádri liverpoolskeho tímu iba jednu sezónu, v nej sa však medzi žrde dostal menej ako sporadicky. Neotrasiteľnou jednotkou mužstva pôsobiaceho v Premier League je Američan Tim Howard.

Práve podmienka získania kvalitného náhradníka bola v minulosti Moyesom prezentovaná ako alfa a omega Muchovho uvoľnenia. Neuspokojivú situáciu svojho zverenca sa rozhovorom s kormidelníkom Evertonu podujal riešiť aj kouč slovenského národného výberu Vladimír Weiss st.

V súvislosti s budúcnosťou 28-ročného rodáka z Belej nad Cirochou sa najčastejšie skloňuje jeho možný návrat do Legie Varšava, do úvahy údajne prichádza aj pôsobenie v anglickej prvej či druhej lige.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Muchovi sa črtá odchod z Evertonu