Bol to ohavný čin, ale niektorí na tom získali

Luis Suárez v reprezentačnom drese Uruguaja.
Luis Suárez v reprezentačnom drese Uruguaja. (Autor: SITA/AP)
Miloslav Šebela|12. jún 2018 o 15:05

Čo najbizarnejšie sa dá tipovať počas futbalových MS v Rusku?

BRATISLAVA. Šokovaný taliansky obranca Giorgio Chiellini si stiahol tričko a na ramene rozhodcovi ukazoval odtlačok od zubov. Dožadoval sa spravodlivosti. Márne.

Páchateľ Luis Suárez nebol potrestaný, pritom si od bolesti držal zuby a kontroloval, či mu jeden z nich nechýba.

Prebiehala 80. minúta posledného súboja základnej skupiny na majstrovstvách sveta 2014 medzi Uruguajom a Talianskom.

Útočník Uruguaja Luis Suárez šiel do súboja s Chiellinim a keď sa nedostal k lopte, v afekte Taliana pohrýzol. Incident sa odohral v šestnástke a mexický rozhodca Marco Rodriguez si nič nevšimol.

Súperov pohrýzol už trikrát

„Je smiešne, že Suárez nedostal červenú kartu. Bolo to jasné, pohrýzol ma a mal som tam odtlačok zubov. Potom prišlo jeho tradičné hodenie sa na zem, lebo veľmi dobre vedel, že urobil niečo, čo nemal," vravel po zápase Chiellini.

Útočník po zápase všetko poprel. Až neskôr sa priznal a oľutoval to. Dostal však štvormesačný dištanc a zaplatil pokutu stotisíc švajčiarskych frankov (vyše 80-tisíc eur). "Trest mi pripadá neprimeraný,“ zastal sa ho, paradoxne, napadnutý Chiellini.

Hoci je Suárez skvelým futbalistom a aj v uplynulej sezóne strelil 31 gólov, bol to už tretí podobný skrat v jeho kariére.

Suárez sa stal terčom kritiky. V Holandsku ho dokonca po uhryznutí súpera začali volať Kanibal. Lenže približne 170 fanúšikov Uruguajčan potešil. Pomohol im totiž zarobiť.

Práve oni totiž verili, že Suárez zopakuje to, čo urobil v roku 2010 v holandskej lige a v roku 2013 v Premier League - že aj na šampionáte pohryzie súpera. Kurz 176:1 vyniesol jednému tipujúcemu dokonca dvetisíc libier.

Nemusí hrýzť, stačí aj lízať

Futbal nie je len o góloch a výsledkoch. V spojení so šampionátom sa pravidelne objavujú aj bizarné príležitosti v ponuke stávkových spoločností.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Bol to ohavný čin, ale niektorí na tom získali