Brazília sa na MS naladila skvelo. V generálke nedala šancu Rakúsku

Gabriel Jesus dal prvý gól Brazílie v zápase.
Gabriel Jesus dal prvý gól Brazílie v zápase. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. jún 2018 o 18:27

Brazília dala domácemu tímu tri góly.

VIEDEŇ. Brazílska futbalová reprezentácia uspela v poslednom prípravnom stretnutí pred majstrovstvami sveta v Rusku. V nedeľu zvíťazila na trávniku Rakúska 3:0 po góloch Gabriela Jesusa, Neymara a Philippeho Coutinha.

Na zaplnenom štadióne Ernsta Happela vo Viedni si aj domáci vypracovali niekoľko príležitostí, väčšie šance však boli na strane hostí.

Tí sa ujali vedenia v 36. minúte, keď Jesus obstrelil brankára Heinza Lindnera, Neymar s Coutinhom pridali ďalšie góly v krátkom slede po viac než hodine hry.

Titeho zverenci nadviazali na víťazstvo nad Chorvátskom 2:0 spred týždňa, tento rok majú na konte aj triumf nad Ruskom 3:0.

Cestu šampionátom odštartujú o týždeň 17. júna proti Švajčiarsku, v E-skupine narazia aj na Kostariku (22. júna) a Srbsko (27. júna).

Hlasy:

Franco Foda, tréner Rakúska: "Načasovanie tohto zápasu nebolo pre nás najšťastnejšie. Uznávam, Brazília bola lepšia, nám už chýbala energia. Skúsili sme všetko, chceli sme hrať, ale všade sme boli neskoro."

Tite, tréner Brazílie: "Sme hrdí na toto víťazstvo. Rakúsko je kvalitný tím. Bol to ťažký zápas aj po fyzickej stránke, ale dobre sme to zvládli. Na ihrisku sme boli mimoriadne flexibilní, aj keď mi chýbala väčšia efektivita. Naozaj neviem, kde sú Neymarove hranice. Má neuveriteľné schopnosti, ktoré môžu byť pre našich súperov na šampionáte smrteľné," doplnil Tite.

Neymar, útočník Brazílie: "Bolo to z našej strany skvelé predstavenie. Ukázali sme mnoho kvality. Zranenie je za mnou. Som spokojný s mojou hrou aj pohybom na trávniku."

Marko Arnautovič, krídelník Rakúska: "Myslím si, že sme videli budúcich majstrov sveta. Brazílski hráči sú o triedu silnejší ako my. Pre nich to bola generálka na MS. My sme v zápase neobstáli. Mali sme niekoľko šancí, ale celkovo sa domnievam, že súper bol oveľa lepší."

Prípravné stretnutia - sumár:

Rakúsko - Brazília 0:3 (0:1)
Góly: 36. Jesus, 63. Neymar, 69. Coutinho, 48.500 divákov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Brazília sa na MS naladila skvelo. V generálke nedala šancu Rakúsku