Má jedenáste zlato z majstrovstiev sveta. Johaugová ovládla skiatlon

TASR|27. feb 2021 o 13:20

Slovenky neštartovali.

MS v severskom lyžovaní 2021 - Oberstdorf (Nemecko)

Skiatlon - ženy

1.

Therese Johaugová

Nórsko

38:35,50 min

2.

Frida Karlssonová

Švédsko

+ 30 s

3.

Ebba Anderssonová

Švédsko

+ 30,2 s

OBERSTDORF.  Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová získala na majstrovstvách sveta v Oberstdorfe zlatú medailu v skiatlone na 7,5+7,5 km.

V nemeckom stredisku triumfovala suverénne s náskokom 30 sekúnd pred Švédkou Fridou Karlssonovou a obhájila titul z MS 2019 v Seefelde. Aj bronz putuje do Švédska zásluhou Ebby Anderssonovej.

Slovensko v ženskom skiatlone nemalo svoje zastúpenie. Alena Procházková s Barborovu Klementovou preteky vynechali, v nedeľu sa spolu predstavia v tímšprinte.

Pre 32-ročnú Johaugovú je to už jedenáste zlato zo svetových šampionátov, ôsme v individuálnej súťaži. Nórka vybojovala v skiatlone najcennejší kov aj na MS 2015 vo Falune. Na MS 2017 v Lahti nemohla štartovať pre dopingový dištanc.

Už po troch kilometroch sa na čele vytvorila vedúca trojčlenná skupina, v ktorej boli okrem Johaugovej Anderssonová a Ruska Tatiana Sorinová.

Ako prvá išla prezúvať Johaugová, Anderssonová strácala po klasickom úseku na najväčšiu favoritku štyri desatiny. Na tretiu priečku sa prepracovala Karlssonová.

Na korčuliarskom úseku Johaugová neustále zvyšovala svoj náskok. Na méte 11,3 km narástol na vyše 27 sekúnd a o jej víťazstve nebolo pochýb.

Za Nórkou sa odohrával súboj o striebro medzi Anderssonovou a Karlssonovou. V cieľovom finiši sa presadila Karlssonová, ktorá o dve desatiny odsunula Anderssonovú na bronzovú pozíciu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Beh na lyžiach»Má jedenáste zlato z majstrovstiev sveta. Johaugová ovládla skiatlon