V play-off hral výborne. Za Slovensko bude hrať na MS ďalší obranca z NHL

Martin Fehérváry
Martin Fehérváry (Autor: SITA/AP)
Sportnet|2. máj 2024 o 00:59

Martin Feherváry si zahrá na štvrtom svetovom šampionáte.

BRATISLAVA. Martin Feherváry sa pripojí k slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorá sa chystá na majstrovstvá sveta v Česku.

Informáciu potvrdil prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan. Obranca tímu NHL Washington Capitals si zahrá na svojom štvrtom svetovom šampionáte. Pod vedením Craiga Ramsayho už hral na MS 2018, MS 2019 aj MS 2022.

V aktuálnej sezóne mal v 66 zápasoch za Capitals bilanciu 3+13. Pre svoj tím bol však cenný najmä pre defenzívne schopnosti. V 1. kole play off nestačil Washington na NY Rangers a prehral v sérii 0:4 na zápasy.

Feherváry však odohral individuálne výborné play off. Nielenže ubránil ofenzívne esá súpera, ale strelil dva góly a na ďalší prihral.

Do prípravy na majstrovstvá sveta sa už zapojil Šimon Nemec z New Jersey Devils. Naopak, ďalší obranca z NHL Erik Černák z Tampy Bay bude pre zranenie na šampionáte chýbať.

Fehérváry je tak už šiesty hráč na súpiske SR, ktorý v sezóne 2023/2024 nastúpil v NHL.

Okrem neho už účasť na MS potvrdili aj obranca Šimon Nemec (New Jersey) a útočníci Juraj Slafkovský (Montreal), Martin Pospíšil (Calgary), Tomáš Tatar (Seattle) a Pavol Regenda (Anaheim).

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»V play-off hral výborne. Za Slovensko bude hrať na MS ďalší obranca z NHL