Ruskí hokejisti nedali Lotyšom žiadnu šancu, strelili im päť gólov

Ivan Telegin (s číslom 7) sa dostáva k puku pred lotyšskou bránou a strieľa jeden z gólov ruského tímu.
Ivan Telegin (s číslom 7) sa dostáva k puku pred lotyšskou bránou a strieľa jeden z gólov ruského tímu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. máj 2017 o 20:15

Rusi na majstrovstvách sveta ešte neprehrali. Lotyši zabojujú o postup do štvrťfinále v utorok proti Nemecku.

MS v hokeji 2017 - A-skupina:

KOLÍN NAD RÝNOM (NEMECKO)

Rusko - Lotyšsko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Góly: 13. Kiselevič (Panarin, Nikita Kučerov), 19. Ivan Telegin (Plotnikov), 21. Namestnikov (Panarin, Nikita Kučerov), 39. Nikita Kučerov (Panarin, Anton Belov), 54. Anton Belov (Nikita Gusev, Vadim Šipačov)

Rozhodovali: Hribik, Jeřábek - Lhotský (všetci ČR), Jensen (Dán.), vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Rusko: Sorokin - Kiselevič, Gavrikov, Antipin, Belov, Orlov, Zub, Provorov - Plotnikov, Andronov, Telegin - Dadonov, Šipačov, Gusev - Panarin, Namestnikov, Kučerov - Ničuškin, Kuznecov, Barabanov - Tkačov

Lotyšsko: Punnenovs (53. Kalninš) - Sotnieks, A. Kulda, Cibulskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Bindulis, Jaks - Roberts Bukarts, Blugers, Daugavinš - Rihards Bukarts, Bicevskis, Indrašis - R. Keninš, Zemgus Girgensons, Skvorcovs - Razgals, Vitalijs Pavlovs, Meija

KOLÍN NAD RÝNOM. Ruskí reprezentanti zvíťazili vo svojom šiestom zápase na MS v hokeji 2017 v Nemecku a Francúzsku nad Lotyšskom 5:0.

Neinkasovali už v treťom dueli po sebe. Hráči zbornej sa bavili hokejom a ich akcie boli pastvou pre oči, činili sa najmä Kučerov (1+2) s Panarinom (0+3).

Favorit stretnutia nemal s Lotyšmi vážnejšie problémy a po presvedčivom víťazstve poskočil na prvú priečku v základnej A-skupine.

Rusi sa v utorňajšom súboji od 16:15 popasujú s Američanmi o prvé miesto, Lotyšov čaká od 20:15 s Nemcami kľúčový zápas o postup do štvrťfinále.

Hokejisti Ruska jasne prevýšili Lotyšov: fotogaléria

15.5.2017

Hlasy po zápase:

Zajtrajší zápas proti USA bude pre nás ako play-off.


Jevgenij Kuznecov, ruský útočník

Jevgenij Kuznecov, útočník Ruska: "Nie je jednoduché prejsť z jedného typu hokeja k druhému, no dnes mi pomohli spoluhráči. Zajtrajší zápas proti USA bude pre nás ako play-off."

Dmitrij Orlov, obranca Ruska: "Najdôležitejšie pre nás bolo vyhrať tento zápas, aby sme mali zajtra dobrú pozíciu pred duelom s USA. Lotyšom sme toho veľa nedovolili, snažili sme sa držať hru pod kontrolou. Myslím si, že to fungovalo. Brankár Sorokin čelil iba zopár nebezpečným momentom a tie výborne zvládol. V tretej tretine sme sa pokúšali ušetriť si sily na zajtra."

Online prenos MS v hokeji 2017: Rusko - Lotyšsko

Majstrovstvá sveta Skupina A 2016/2017
15.05.2017 o 20:15
Rusko
5:0
(2:0, 2:0, 1:0)
59' minúta
Ukončený
Lotyšsko
Prehľad
Góly a asistencie: 13. Kiselevič (Panarin, Kučerov), 19. Telegin (S. Plotnikov), 21. Namestnikov (Panarin, Kučerov), 40. Kučerov (Panarin, Belov), 54. Belov (N. Gusev, Šipačov). Rozhodca: Hribik (CZE), Jeřábek (CZE) – Jensen (DEN), Lhotský (CZE)..
Prenos
Ruská hokejová reprezentácia kráča turnajom naďalej bez jedinej porážky. V šiestom zápase svetového šampionátu dosiahla šieste víťazstvo, keď zdolala Lotyšsko presvedčivo 5:0. Zborná je v zápasoch dominantná nielen vďaka ofenzívnym hviezdam, ale aj kvalitne bráni a už tretí duel po sebe neinkasovala ani jeden gól. Stále však nemá isté prvenstvo v základnej skupine. Zajtra totiž potrebuje minimálne bod proti Američanom.
Najlepší hráči zápasu: Anton Belov (Rusko) – Arturs Kulda (Lotyšsko).
Strely na bránu: 36 – 24.
Koniec zápasu.
58:42
Artemij Panarin našiel medzi kruhmi pripraveného Nikitu Kučerova, ktorý zakončoval bez prípravy. Jānis Kalniņš úspešne zasiahol.
58:00
Do konca riadneho hracieho času zostávajú posledné dve minúty. Lotyši sa snažia skorigovať nepriaznivý stav.
56:38
Rusi ubránili presilovku súpera a majú na dosah ďalšiu výhru bez inkasovaného gólu. Rovnaký počin sa im podaril aj v sobotu proti Slovensku a vo štvrtok proti Dánsku.
56:05
Iľja Sorokin musel krotiť neposedný puk pred vlastnou bránou. Ruský gólman to však zvládol a nie je ďaleko od zisku čistého konta.
55:10
Miks Indrašis zakončoval zo svojej tradičnej pozície na pravom krídle. Strela švihom išla tesne vedľa brány.
54:38
Presilovka pre Lotyšsko. Arťom Zub dostal dve trestné minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
54:30
Rusi zovreli súpera a chcú pridať ešte ďalší gól. Lotyši musia len brániť a vykrývať priestor okolo vlastnej svätyne.
53:17

53:17
goalRusko dalo gól! Jānis Kalniņš nemal šťastný vstup do zápasu. V presilovke súpera čelil delovke ANTONA BELOVA, ktorá si napokon našla cestu do siete. Asistencie: Nikita Gusev, Vadim Šipačov.
52:57
changeLotyšský kouč siahol k zmene na brankárskom poste. Na posledné minúty zápasu poslal medzi tri žŕdky Janisa Kalninša.
52:57
Po reklamnej prestávke uvidíme ruskú presilovku. Dve minúty za sekanie dostal lotyšský obranca Uvis Balinskis.
52:21
Artemij Panarin mal napriahnuté na ľavom krídle, ale pri strele zlomil hokejku a neohrozil bránu.
51:30
Rusi kontrolujú hru a kráčajú za šiestym víťazstvom v šiestom zápase. Zborná zajtra môže potvrdiť svoje prvenstvo v skupine proti Američanom.
50:47
Zápas v týchto momentoch stratil náboj, pretože o víťazovi je rozhodnuté. Stále sa však hrá v dobrom tempe a obom tímom nechýba nasadenie.
49:35
Lotyši si nedali pozor na prechod cez útočnú modrú čiaru. Rozhodcovia videli ofsajdové postavenie.
48:47
Artemij Panarin pripravil výbornú pozíciu pre svojho útočného kolegu Nikitu Kučerova, no jeho zakončenie švihom skončilo v lapačke lotyšského gólmana.
48:05
Jevgenij Dadonov chcel zakončiť spoza lotyšského hokejistu, no bol príliš blízko a nedokázal puk pretlačiť smerom na bránu.
47:17
Sergej Andronov bol tiesnený pri prechode modrou čiarou a dostal sa do ofsajdu. Nasleduje reklamná prestávka.
46:41
Valerij Ničuškin si našiel priestor na vrchole pravého kruhu, odkiaľ strieľal švihom. Jeho pokus ale nemal potrebnú presnosť.
46:05
Rusi sa zamotali v prihrávkach v strednom pásme. Napokon zvolili rozohrávku spoza brány a striedanie.
45:13
Vadim Šipačov bol atakovaný pri zakladaní útočnej akcie. Jeho pas preto smeroval cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
44:32
Anton Belov výborne zaviezol puk do útočného pásma a našiel pred bránou pripraveného Ivana Telegina. Ruský útočník v dobrej pozícii zlyhal.
43:26
Jevgenij Kuznecov sa tlačil z pravého krídla pred bránu, ale v dôležitom momente mu puk ušiel z hokejky.
42:30
Tutovka ruského výberu. Artemij Panarin posunul puk pred bránu, kde bol úplne voľný Vladislav Namestnikov, ale zblízka nemieril prsne.
41:20
Kristaps Sotnieks nahadzoval puk od ľavého mantinelu, ten sa odrazil k voľnému Zemgusovi Girgensonsovi, no jeho dorážka minula cieľ.
40:12
Oskars Cibuļskis nebezpečne vystrelil spomedzi kruhov, puk sa odrazil od zadného mantinelu na hokejku Rihardsa Bukartsa, ale ten nemieril presne.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Strely na bránu: 28 – 17.
Ruská hokejová reprezentácia skórovala rovnako ako v prvej tretine dvakrát. Hneď po príchode zo šatne sa presadil v presilovke Vladislav Namestnikov a tesne pred druhou sirénou pridal ďalší presný zásah Nikita Kučerov.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:01

39:01
goalRusko dalo gól! Zborná zvyšuje svoj náskok. NIKITA KUČEROV potvrdil kanonierske schopnosti a delovým príklepom bez prípravy napol sieť lotyšskej brány. Asistencie: Artemij Panarin, Anton Belov.
38:40
importantRusi nevyužili prečíslenie dvoch proti jednému. Do koncovky sa dostal Vladislav Namestnikov, ale jeho bekhendový pokus minul bránu.
37:55
Lotyšský výber nehral zlú presilovku, usadil sa v útočnom pásme, ale nedokázal prekvapiť ruskú defenzívu.
36:53
Guntis Galvinš nahodil puk od modrej čiary, ten bol pred bránou tečovaný, ale napokon letel vysoko a Iľja Sorokin nemusel zasahovať.
36:22
Miks Indrašis pohotovo zakončoval z prvej na pravom kruhu. Jeho strela však minula cieľ asi o meter.
35:55
Vylúčenie na ruskej strane. Ivan Provorov dostal dve trestné minúty za sekanie.
35:38
Vladislav Namestnikov takmer ohrozil vlastného brankára, keď nepríjemne tečoval lotyšské nahodenie od modrej čiary.
34:31
Rusi sú mimoriadne nebezpeční a využívajú každú príležitosť na rýchly protiútok. Teraz zakončoval spomedzi kruhov Sergej Plotnikov, no jeho spoluhráč stál v bránkovisku.
34:15
Po dlhšom čase mal prácu Iľja Sorokin. Ruský brankár však predvádza kvalitný výkon a po jeho zákroku nasleduje reklamná prestávka.
33:30
importantTrojica ruských hokejistov predviedla ukážkové prečíslenie a Lotyšov vystavila do úlohy štatistov. Jevgenij Dadonov zakončoval do odkrytej brány, ale pár centimetrov ho delilo od gólu.
33:00
Kaspars Daugavinš skúsil vystreliť švihom z pravého krídla, no jeho úmysel nebol úspešne.
32:05
Rusi držia puk v útočnom pásme, ale v týchto chvíľach zbytočne špekulujú a hrajú skôr na krásu.
31:20
Po strele od modrej čiary sa puk odrazil priamo na hokejku Vladislava Namestnikova. Ruský útočník bekhendom tesne minul bránu.
30:13
Hrá sa otvorený hokej plný zaujímavých akcií. Teraz je však duel na moment prerušení, pretože puk opustil ľadovú plochu.
29:14
importantLotyši mohli znížiť. Vyšla im rýchla kombinácia na jeden dotyk v útočnom pásme, ale strela voľného Cibulskisa skončila iba na Sorokinovom betóne.
27:52
importantObrovská šanca Ruska. Artemij Panarin prihrával v prečíslení dvoch proti jednému Vadimovi Šipačovovi, no jeho zakončenie minulo bránu.
27:22
Lotyši mohli využiť pád Panarina v strednom pásme. Nakoniec z toho bola nepresná bekhendová koncovka Zemgusa Girgensonsa.
26:54
Ronalds Keninš preveril pozornosť Iľju Sorokina strelou švihom. Ruský brankár zasiahol pohotovo lapačkou a prerušil hru.
25:43
Ivan Telegin sa natlačil pred bránu, ale váhal s koncovkou aj prihrávkou a nakoniec ho Lotyši odstavili.
25:20
Uvis Balinskis predviedol šikovné ruky, vošiel medzi dvoch ruských hráčov, ale potom namieril iba presne do lapačky Sorokina.
24:30
Lotyši išli v prečíslení dvoch proti jednému. Miks Indrašis prihrával spoluhráčovi pred prázdnu bránu, ale puk mu vypichol Vadim Šipačov.
24:11
Nikita Kučerov pohotovo strieľal z prvej na pravom krídle. Ivars Punnenovs nebol včas na mieste, ale kanonier Tampy Bay minul bránu.
23:45
Ruskí hokejisti v druhej časti hry súpera k ničomu nepustili a sústavne útočia. Lotyšská defenzíva musí odolávať tlaku.
22:55
Valerij Ničuškin druhýkrát v zápase išiel do šance a zastavil ho ofsajd. Ruský útočník si dnes nedáva pozor na postavenie svojich spoluhráčov.
22:00
importantIvars Punnenovs sa vyznamenal hneď dvakrát za sebou. Najskôr vychytal z ľavého krídla strieľajúceho Plotnikova a potom zneškodnil pokus Šipačova z tesnej blízkosti.
20:57

20:57
goalRusko dalo gól! Početná prevaha pokračovala vo formáte piatich proti štyrom, Artemij Panarin našiel v tandeme voľného VLADISLAVA NAMESTNIKOVA, ktorý zblízka namieril presne do siete. Asistencie: Artemij Panarin, Nikita Kučerov.
20:21
importantRusi parádne zakombinovali počas presilovky. Artemij Panarin dostal krížnu prihrávku na ľavú stranu, odkiaľ výborne vystrelil. Ivars Punnenovs podržal svoj tím.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Strely na bránu: 15 – 5.
Ruskí hokejisti zatiaľ potvrdzujú svoju dominanciu v kolínskej skupine. V prvej tretine súpera prevýšili po všetkých stránkach a dočkali sa dvoch gólov. Strelou od modrej čiary sa presadil Bohdan Kiselevič a potom v neprehľadnej situácii dorazil puk do siete Ivan Telegin.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:56
Vladislav Namestnikov bol faulovaný v gólovej príležitosti a českí rozhodcovia opäť vylučujú. Oskars Cibuļskis dostal dve trestné minúty za hákovanie.
19:10
Jevgenij Dadonov dostal ideálnu prihrávku na modrú čiaru, odkiaľ bez prípravy strieľal. Jeden z Lotyšov puk zblokoval.
18:41
Po ruskom góle došlo k menšej šarvátke medzi hráčmi oboch tímov. Rozhodcovia udelili dve minúty za hrubosť Sergejovi Andronovovi a Gunarsovi Skvorcovsovi.
18:41

18:41
goalRusko dalo gól! Zborná zvýšila svoje vedenie. V situácii dvoch proti jednému strieľal z pravého krídla Sergej Plotnikov, Ivars Punnenovs puk neudržal vo svojej moci a IVAN TELEGIN ho dopravil za bránkovú čiaru. Situácia bola však zamotaná a rozhodcovia si ju overovali aj na videu. Asistencia: Sergej Plotnikov.
18:26
Chybnú rozohrávku ruského výberu chcel využiť Gunārs Skvorcovs. Jeho strela švihom skončila na vyrážačke Sorokina.
17:46
importantVeľká ruská šanca. Valerij Ničuškin sa natlačil do zakončenia z pravého krídla a Ivars Punnenovs nedokázal puk skrotiť. Následne došlo k viacerým dorážkam a neprehľadnú situáciu museli prerušiť až rozhodcovia.
16:37
Anton Belov dostal ponuku na streľbu a využil ju. Jeho delový príklep od modrej čiary Ivars Punnenovs vyrazil a Vladislav Namestnikov sa nedostal k dorážke.
15:54
Obojstranné vylúčenie sa skončilo. Rusko aj Lotyšsko hrajú v plnom počte.
15:24
Ivan Provorov strieľal švihom od modrej čiary. Lotyšská defenzíva zblokovala puk na ochrannú sieť.
14:32
Ivars Punnenovs neudržal strelu Dmitrija Orlova, následne sa snažil spoza brány dorážať Sergej Andronov, ale chýbala mu presnosť.
13:54
Rozhodcovia vylučujú na oboch stranách. Vladislav Namestnikov a Teodors Blugers dostali dve trestné minúty za sekanie.
13:34
Ivan Provorov nahadzoval puk od modrej čiary, Artemij Panarin sa ho snažil tečovať, no nebol úspešný.
12:45
Valerij Ničuškin sa dostával do veľkej príležitosti, ale jeho zakončenie v úniku bolo zbytočne, pretože rozhodcovia videli ofsajd.
12:10

12:10
goalRusko dalo gól! Ivars Punnenovs nemôže mať čisté svedomie, pretože tento puk mohol chytiť. Strela BOHDANA KISELEVIČA od modrej čiary mu však prekĺzla za chrbát a Rusi sa ujali vedenia. Asistencie: Artemij Panarin, Nikita Kučerov.
12:04
Hra plynie veľmi rýchlo, pretože vidíme minimum prerušení. Šance na oboch stranách nepribúdajú.
10:54
Arťom Zub vystrelil od modrej čiary, puk bol viackrát tečovaný a Ivars Punnenovs riešil situáciu až na poslednú chvíľu.
10:00
Guntis Galvinš dobre vystrelil od modrej čiary, no Iľja Sorokin puk videl a nemal problém zasiahnuť.
09:43
Vitalijs Pavlovs zastavil tlak ruského tímu, keď tečoval prihrávku súpera na vlastnú striedačku. Jeho spoluhráči mohli vystriedať.
08:54
Na opačnej strane klziska zasahoval Iľja Sorokin, ktorý vytlačil do bezpečia tvrdú strelu Ronaldsa Keninša.
08:27
Dmitrij Orlov zase pálil od modrej čiary. Tentoraz svoju strelu schoval za hráčov a Ivars Punnenovs reagoval iba reflexívne.
07:58
Dmitrij Orlov sa oprel do puku od modrej čiary. Jeho príklep však zblokovala lotyšská defenzíva na ochrannú sieť.
07:24
Rihards Bukarts nahodil puk za ruskú bránu, kde ho chcel vybojovať, ale Arťom Zub ho nekompromisne narazil.
06:35
Rusi postupne prebrali kontrolu nad pukom aj priebehom hry. Po vlastnom zaváhaní sa však pripravili o útočné pásmo.
05:40
Vladislav Namestnikov s problémami zachytil puk v útočnom pásme, ale potom predviedol výbornú akciu. Prešiel za bránu súpera, prihral na modrú čiaru a delovka Zuba smerovala pár centimetrov vedľa.
04:24
importantObrovská šanca Rusov. Prihrávka cez celé klzisko našla na modrej čiare pripraveného Nikitu Guseva, ktorý v samostatnom nájazde tesne minul bránu.
03:52
Ivan Telegin zostal voľný na pravom krídle, vystrelil švihom, no mieril priamo na telo pripraveného lotyšského gólmana.
03:20
Sergej Plotnikov zakončoval spoza brány, ale Ivars Punnenovs jeho zámer prečítal a puk vytlačil betónmi.
02:24
Jevgenij Kuznecov zaviezol puk za lotyšskú bránu, spätnou nahrávkou našiel za sebou Valerija Ničuškina a ten preveril Punnenovsa.
01:12
Jevgenij Dadonov bekhendom spoza brány hľadal voľného spoluhráča, no nebol dostatočne presný.
00:31
Roberts Bukarts nahodil puk z ľavého krídla na ruského brankára. Iľja Sorokin jeho pokus zrazil do rohu klziska.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Rusi dnes prvýkrát nasadili do boja dve nové posily zo zámoria. Do obrany pribudol Dmitrij Orlov a do útoku Jevgenij Kuznecov. Po jednozápasovej odmlke je späť aj Artemij Panarin. V bráne dostal prednosť Iľja Sorokin pred jednotkou Andrejom Vasilevským. Lotyši takisto striedali na gólmanskom poste. Jednotka Elvis Merzlikins nie je ani na súpiske a medzi troma žŕdkami ho nahradí Ivars Punnenovs.
Úvodné zostavy:

Rusko: Sorokin (Vasilevskij) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Belov (C), Provorov, Zub, Orlov – Telegin, Andronov, S. Plotnikov – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Namestnikov – Barabanov, Ničuškin, Kuzněcov – Tkačov.

Lotyšsko: Punnenovs (Kalniņš) – Sotnieks (A), Kulda (A), Cibuļskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Bindulis, Jaks – Daugavinš (C), Blugers, Roberts Bukarts – Rihards Bukarts, Indrašis, Bičevskis – Skvorcovs, Girgensons, Keninš – Razgals, Pavlovs, Meija.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu priamo z dejiska MS v hokeji 2017. Ruská reprezentácia môže natiahnuť svoju víťaznú sériu proti výberu Lotyšska.

Rusko kráča turnajom suverénne a bude chcieť ovládnuť kolínsku skupinu. V piatich dueloch nazbieralo štrnásť bodov a je posledným tímom na svetovom šampionáte, ktorý nepocítil trpkosť porážky. Navyše sa môže pochváliť impozantným skóre 27:5. Zborná stratila jediný bod hneď v úvodnom súboji proti Švédom, ktorých zdolala 2:1 po predĺžení. Potom však nezaváhala a postupne oslavovala víťazstva v riadnom hracom čase. Talianov porazila 10:1, Nemcov 6:3, Dánov 3:0 a Slovákov 6:0. Trénera Olega Znaroka môže mrzieť akurát absencia Sergeja Moziakina, pre ktorého sa podujatie predčasne skončilo. Do kádra však pribudli útočník Jevgenij Kuznecov a obranca Dmitrij Orlov z Washingtonu Capitals.

Lotyšsko už teraz vie, že kľúčový duel ho bude čakať až v utorok proti domácemu Nemecku. Reprezentácia pobaltskej krajiny získala v piatich stretnutiach deväť bodov a má pozitívne skóre 11:9. Ani víťazstvo v riadnom hracom čase nad Ruskom jej však nezabezpečí istotu štvrťfinále, pretože prípadná prehra s Nemeckom po šesťdesiatich minútach by zaručila účasť medzi najlepšou osmičkou domácemu výberu. Lotyši mali výborný štart do turnaja, keď zvládli tri vyrovnané zápasy. Dánov zdolali 3:0, Slovensko 3:1 a Taliansko 2:1. Bez šancí neboli ani proti favoritom, ale so Švédmi prehrali 0:2 a s Američanmi 3:5.

Rusko a Lotyšsko hrali proti sebe vlani na svetovom šampionáte. Zborná v domácom prostredí vyhrala pohodlne 4:0 a pred troma rokmi na MS v Bielorusku sa tešila po výsledku 4:1.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ruskí hokejisti nedali Lotyšom žiadnu šancu, strelili im päť gólov