Slováci postúpili do finále MS v hokejbale, vyhrali po nájazdoch

Slovenskí hokejbalisti môžu aj naďalej snívať o zlatom hetriku.
Slovenskí hokejbalisti môžu aj naďalej snívať o zlatom hetriku. (Autor: SHbÚ/René Lazový)
Sportnet|9. jún 2017 o 21:00

Slováci porazili Čechov.

Semifinále:

Slovensko - Česko 1:0 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 3:2)

rozhodujúci nájazd: Svitana

Rozhodovali: Berezitzky - Friedli, 7592 divákov.

zostava SR: Petrík (Mišovec) - Minárik, Káčer, Titka, Blahút, Bujdák, Zelenka, Tupý, Dejneka - Rampáček, Martinusík, Kollár - Hrivnák, Maděra, Oravec - Teplický, Svitana, Beniač - Božík, Piják, Slovák - Škultéty, Lipták.

PARDUBICE. Slovenskí hokejbalisti zvíťazili v semifinále MS v Pardubiciach nad Českom 1:0 po samostatných nájazdoch a postúpili do finále.

Slováci sa v boji o zlato stretnú v sobotu o 17:00 s Kanadou.

Slováci mali aj šťastie

Zápas mal vyrovnaný priebeh. V prvej tretine mali viac z hry Česi, v druhej Slováci. V tretej sa čakalo na chybu, obrany na čele s brankármi však pracovali výborne.

Po 45 minútach nasledovalo predĺženie, v ktorom mohol najskôr rozhodnúť Svitana, na druhej strane mieril nepresne v gólovej šanci Kruček.

Dve sekundy pred sirénou stálo na strane Slovenska šťastie, keď Bacovský vyslal svoju strelu iba do pravej žrde.

Historická návštevnosť

Víťaza napokon určili samostatné nájazdy. V nich rozhodol v šiestej sérii Patrik Svitana. Slováci tak majú šancu získať svoj tretí titul svetového šampióna v sérii.

Semifinálové derby medzi Českom a Slovenskom sledovalo v pardubickej aréne 7 592 divákov, čo je historický rekord návštevnosti na MS v hokejbale.

Videli sme krásny hokejbal pred krásnou kulisou. Toto bola reklama na hokejbal a som šťastný, že Slovensko v ňom opäť hralo hlavnú úlohu.


Jozef Ďuriš, tréner Slovákov

Hlasy po zápase:

Jozef Ďuris, tréner SR: "Som veľmi šťastný, že sa nám podarilo postúpiť do tretieho finále za sebou. Videli sme krásny hokejbal pred krásnou kulisou.

Toto bola reklama na hokejbal a som šťastný, že Slovensko v ňom opäť hralo hlavnú úlohu."

Stanislav Petrík, brankár SR: "Je fantastické vyhrať v semifinále nad Čechmi na ich pôde a navyše po nájazdoch. Obrana hrala fantasticky. Zachránili ma aj žŕdky. Mal som teda šťastie, ale my sme mu išli naproti."

Patrik Svitana, útočník SR: "Českého brankára som mal prečítaného, vyšli mi oba nájazdy. Musím pochváliť každého jedného chalana, odviedli sme skvelú prácu. V nedeľu nám nezostáva nič iné, iba urobiť to, prečo sme sem prišli."

MS v hokejbale 2017 - ďalšie výsledky, muži:

semifinále:

Kanada - Grécko 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)

o 5. - 8. miesto:

Portugalsko - India 4:3 (3:2, 0:1, 1:0) USA - Švajčiarsko 6:3 (2:1, 3:1, 1:1)

o 11. - 12. miesto:

Francúzsko - Haiti 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

o 13. - 14. miesto:

Hongkong - Veľká Británia 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

o 15. - 16. miesto:

Kajmanské ostrovy - Arménsko 3:6 (0:1, 2:3, 1:2)

o 17. - 18. miesto:

Libanon - Bermuda 3:2 (0:1, 0:0, 3:1)

Online prenos:

Majstrovstvá sveta mužov Semifinále 2016/2017
09.06.2017 o 21:15
Slovensko
1:0
(0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0)
56' minúta
Ukončený
Česko
Prehľad
Góly a asistencie: rozh. náj. Svitana.
Prenos
Fantastický, nervydrásajúci večer v Pardubicach so šťastným koncom pre Slovensko! Tri tretiny ani desať minút predĺženia nepriniesli gól v jednej či druhej bránke, a tak museli o postupujúcom do finále rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich znova predvádzali fantastické výkony Stanislav Petrík s Lukášom Heczkom. O postupe Slovenska napokon rozhodol krásnym samostatným nájazdom Patrik Svitana. Zajtra sa tak zverenci trénera Jozefa Ďurisa stretnú vo finále od 17:00 s Kanadou. Dnešný dlhý hokejbalový večer so šťastným koncom pre Slovensko sa končí, prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! Dobrú noc!
Koniec zápasu.
55:00
goalV samostatných nájazdoch zvíťazil tím Slovensko.
Autorom víťazného gólu je SVITANA.
Radim Štepáník nevyzrel na úžasného Stanislava Petríka a Slovensko postupuje do finále!!!
Fantastický Patrik Svitana predviedol parádu v takomto dôležitom momente! Posadil si Lukáša Heczka na zadok a poslal loptičku za jeho chrbát!
Tomáš Fejfar sa teraz pozerá bezradne do nebies, keď trafil svojou strelou len brvno Petríkovej bránky!
Dnes po druhý raz sa proti Heczkovi rozbehol Boris Oravec, no český gólman predviedol proti jeho strele zápästím skvelý zákrok.
Marek Slovák ako piaty zo slovenského tímu nedal, a tak sa poradie vymení. Teraz nasleduje takzvaná rýchla smrť, kto dá gól, postupuje do finále.
Tak teraz mali Česi aj trochu šťastia, pri zakončení Pavla Kubeša, ktorému pri jeho kľučke takmer ušla loptička, no napokon Stanislava Petríka prekonal.
Skvelý Patrik Svitana ukázal šikovné ruky a prekonáva Lukáša Heczka!
Z českého tímu bol na rade Daniel Hnízdil, Stanislav Petrík však zostal pokojný a chytá!
Boris Oravec nič nevymýšľal, umiestnil loptičku k pravej žrdke a prekonáva Lukáša Heczka!
Znova skvelý Stanislav Petrík, ktorý nedovolil skórovať ani Martinovi Kručekovi.
Tak to je obrovská škoda. Jaroslav Martinusík chcel Heczka oklamať kľučkou na vyrážačku, čo sa mu však nepodarilo.
Tak teraz sa predviedol Stanislav Petrík, ktorý si počkal na kľučku Jana Bílého a vypichol mu loptičku.
Zo slovenského tímu to na seba ako prvý zobral Milan Rampáček, avšak s bekhendovým blafákom na Lukáša Heczka nevyzrel.
Ako prvý sa proti Petríkovi rozbehol Tomáš Wróbel, ktorý našiel malú medzierku vo výstroji slovenského gólmana a dáva gól.
Samostatné nájazdy začínajú.
Aj keď k tomu nebolo ďaleko, o postupujúcom do finále nerozhodlo ani desaťminútové predĺženie, a tak v Pardubiciach uvidíme dnes večer samostatné nájazdy.
55:00
55:00
Predĺženie sa skončilo.
54:55
importantTak teraz si vydýchlo azda celé hokejbalové Slovensko, keď od modrej čiary napriahol Jan Bílý, no opečiatkoval len žrdku za Stanislavom Petríkom!
54:49
Po vhodenom buly sa loptička dostala k zadnému mantinelu, kde ju prikryl Ivan Káčer, vhadzuje sa znova po ľavici Stanislava Petríka.
54:44
Česi cítia príležitosť rozhodnúť, berú si oddychový čas.
54:44
Tak toto Radovan Zelenka trochu nezvládol, keď si v súboji za Petríkovou bránkou proti Tomášovi Wróbelovi pomohol nedovoleným zákrokom a v závere predĺženia tak budú mať Česi výhodu presilovej hry.
54:19
Nervy pracujú aj v predĺžení a znova v tom je Ondřej Březina, ktorého musel od Stanislava Petríka "upratať" Roman Bujdák.
54:03
importantTak teraz mali šťastie aj Slováci. Martin Kruček sa pretlačil do jasnej príležitosti cez Pavla Blahúta, loptička z jeho hokejky však končí len v hľadisku!
53:35
importantObrovský zmätok pred Lukášom Heczkom. Najskôr loptičku nebezpečne nahadzoval Libor Teplický a následne sa v jasnej pozícii ocitol Patrik Svitana. Hra je prerušená po prihrávke rukou.
52:29
Na opačnej strane po dlhšej odmlke zasahoval aj Lukáš Heczko proti nahodenej loptičke z hokejky Borisa Oravca.
52:11
Na pravom krídle sa rozbehol Ondřej Benedikt, proti ktorého strele v poslednom možnom momente zasiahol Pavol Blahút.
51:29
A znova skvelý Stanislav Petrík. Ten teraz dobre čítal hru a v poslednej chvíli vyštartoval proti prienikovej prihrávke z českého obranného pásma.
50:47
Slováci aj v tejto presilovej hre spravili chybu v rozohrávke a znova sa v dobrej pozícii ocitol Tomáš Wróbel, ktorý však už začína byť proti Stanislavovi Petríkovi bezradný.
50:32
Tak teraz nám rozhodcovia trochu uškodili. Slováci si v dobre sformovanej defenzíve Česka hľadali pozíciu na streľbu, až rozhodcovia hru prerušili potom, čo jeden z českých bekov natlačil Jozefa Minárika do bránkoviska svojho tímu.
49:39
49:39
importantA mohlo byť rozhodnuté! Milan Rampáček našiel krásnou prihrávkou spoza bránky Pavla Blahúta, ktorému v poslednej chvíli znemožnil jasnú príležitosť Tomáš Wróbel!
48:49
Filip Titka to teraz veľmi nepríjemne schytal do tváre od Radima Štepáníka, ktorý tak ponúka slovenskému tímu idelánu príležitosť rozhodnúť.
48:23
Po prihrávke rukou v strednom pásme rozhodcovia hru znova prerušujú. Oba tímy môžu prestriedať svoje rady.
48:05
Stanislav Petrík chcel zrýchliť hru prienikovou prihrávkou, no jeho pokus o rýchlu rozohrávku končí len zakázaným uvoľnením.
47:30
Dobrá práca slovenskej defenzívy, ktorá nedovolila z otočky zakončiť Janovi Bílému.
46:49
importantObrovská príležitosť Slovenska! Jaroslav Martinusík dostal loptičku na Milana Beniača, no ten neprekonal skvelého Lukáša Heczka!
46:14
Na opačnej strane sa snažila znova pripomenúť skalická dvojica, Milan Rampáček však Lukáša Heczka nevystrašil.
45:34
importantFantastický Stanislav Petrík! Slováci prepadli v strednom pásme, Česi vyrazili do predĺženia, no slovenský gólman skvelým spôsobom zasiahol proti Janovi Pospíšilovi!
45:01
Začalo sa predĺženie.
Za 45 minút sme gól v semifinále MS v hokejbale medzi Slovenskom a Českom nevideli, a tak bude o postupujúcom musieť rozhodnúť buď predĺženie, alebo až samostatné nájazdy.
45:00
Tretia tretina sa skončila.
44:58
V závere tretej tretiny sa ešte Česi previnili zakázaným uvoľnením, Slováci to však po vhadzovaní už s pokusom o zakončenie asi nestihnú.
44:45
Veľká taktická chyba českého tímu, ktorý v presilovke zle striedal a tak sa počet hráčov na oboch stranách znova vyrovná. Trest za český tím si odpyká Richard Peschout.
44:36
Slováci sa dokázali oslobodiť, loptička je znova až za českou bránkou, kde ju má na hokejke Lukáša Heczka.
44:08
44:08
Tomáš Rejthar si narovnal loptičku na pravý kruh, bránku Stanislava Petríka však tesne minul, pokračujeme bez prerušenia.
43:26
importantČesi hrajú presilovú hru fantasticky a v priebehu pár sekúnd si vypracovali dve vyložené príležitosti, Stanislav Petrík však predvádza fantastický výkon.
42:55
Slováci začínajú oslabenie veľmi dobre, keď sa loptička po zásahu jedného z nich dostala až za bránku Lukáša Heczka.
42:32
Tak toto je veľmi nepríjemný moment pre slovenský tím. Krátko pred koncom riadneho hracieho času totiž odchádza na trestnú lavicu Pavol Blahút a Česi si tak zahrajú presilovú hru, a to dokonca štvorminútovú.
42:01
Hra sa v týchto chvíľach trochu kúskuje. Rozhodcovia ju znova prerušujú a vykazujú ju do stredného pásma.
41:35
Tlak Čechom napokon strelou spomedzi kruhov len do chráničov Stanislava Petríka ukončil Martin Kruček.
41:00
Slovákom sa nedarí vyhodiť loptičku z vlastného obranného pásma, máme čo robiť, aby sme sa ubránili stúpajúcemu tlačku českého tímu.
40:46
No a Česi pokračujú v útočnom snažení, Stanislav Petrík kryje ďalšiu nahodenú loptičku od modrej čiary do svojej lapačky.
40:30
40:30
Záver hry so štyrmi hráčmi na oboch stranách patril Čechom, Radim Štepáník sa znova uvoľnil cez slovenského obrancu, Stanislav Petrík podržal Slovákov aj v tomto momente.
39:29
importantKonečne sa nám dnes predviedla dvojica Martinusík-Rampáček, keď zakončoval dvakrát v krátkom časovom slede Jaroslav Martinusík, Lukáš Heczko však bol pozorný.
38:53
Ako prví chceli do útočného pásma v hre 4 na 4 preniknúť Slováci, Jozef Minárik však musí začať ďalšiu akciu až spoza vlastnej bránky.
38:41
Z českej strany napokon odchádza na trestnú lavicu Ondřej Březina, na slovenskej strane je vylúčený Ivan Káčer, ktorý sa zastal Stanislava Petríka a pustil sa do českého útočníka.
38:41
importantTak pozor! Česi sa znova veľmi nepríjemne natlačili do bránkoviska Stanislava Petríka, ktorý to už proti Ondřejovi Březinovi nevydržal a sám sa proti nemu pustil. Určite sa bude vylučovať, otázkou je, na ktorej strane.
38:20
importantĎalšia veľká príležitosť Tomáša Wróbela, ktorý sa uvoľnil cez Lukáša Maděru, rozhodcovia však pískajú jeho postavenie v bránkovisku.
38:04
Česi si teraz nerozumeli v rozohrávke, po zakázanom uvoľnení sa hra znova vráti do ich obranného pásma.
37:44
Zaujímavé príležitosti na oboch stranách. Najskôr Miroslav Božík prihrávkou spoza bránky nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov a následne Tomáš Tupý predviedol obetavý zákrok v defenzíve proti jednému z českých útočníkov.
37:20
Česi chceli vyraziť do útoku, loptičku však stratili, čo sa pokúsil využiť Marek Slovák. Bránku však netrafil, hra je znova prerušená, vhadzuje sa v strednom pásme.
36:53
Veľmi obetavá práca Patrika Svitanu za našou bránkou, ktorý znemožnil rozohrávku Tomášovi Wróbelovi, následne sa loptička dostala mimo nášho obranného pásma a hra sa prerušuje. Vhadzovať sa bude pred Lukášom Heczkom.
36:11
Veľký záver pred Stanislavom Petríkom, keď ho dohral až do bránkoviska po nahodenej loptičke Radim Štepáník, ktorému k tomu pomohol aj Pavol Blahút.
35:49
Slováci to skúsili rýchlou prienikovou prihrávkou, ktorú však Jaroslav Martinusík nezachytil, a tak sa píska zakázané uvoľnenie a hra sa vráti pred Stanislava Petríka.
35:43
Hráme už v plnom počte na oboch stranách, Česi sa v ofenzíve nepresadili, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
34:42
V hre 4 na 4 sa hrá zhora nadol. V priebehu pár sekúnd sme videli niekoľko zaujímavých príležitostí tak pred našou, ako aj českou bránkou. Ani jedna z nich však nebola dotiahnutá do úspešného konca.
34:09
34:09
Skvelý obranný zákrok Libora Teplického, ktorý v poslednej chvíli zastavil do šance sa rútiaceho Jana Pospíšila.
33:29
Z tohto súboja napokon vyplynulo obojstranné vylúčenie, keď na trestnú lavicu odchádza okrem Ondřeja Březinu aj Martin Kollár, budeme hrať 4 na 4.
33:29
importantNeuveriteľný Stanislav Petrík! Pred jeho bránkoviskom sa úplne osamotený ocitol po prihrávke spoza bránky Ondřej Březina, ktorý však prihrávku ako na podnose od Pavla Kubeša poslal len do chráničov nášho gólmana a potom sa navyše pustil do našich hráčov.
33:00
Tieto momenty patria Slovákom, znova to skúšali smerom na Heczka, keď sa tentokrát do loptičky oprel Boris Oravec.
32:39
Českí hokejbalisti vyhodili loptičku len do hľadiska, a tak sa bude musieť mať na pozore naďalej ich gólman Lukáš Heczko.
32:19
Lukáš Piják skúšal nahadzovať loptičku spoza bránky, pred bránkovisko však neskorol prišiel Miroslav Božík.
31:49
Aktivita Slovákov pokračuje, Lukáš Maděra však len nahodil loptičku na českú bránku a získal aspoň vhadzovanie v útočnom pásme.
31:31
Okamžite po vhazdovaní sa do šance pred Lukáša Heczka natlačil Patrik Svitana, ani on však neuspel. a tak pokračujeme za bezgólového stavu.
31:25
Slováci odpovedajú podobnou mincou, pozorná česká defenzíva však našich útočníkov natlačila znova len k mantinelom a rozhodcovia hru prerušujú.
30:34
V úvode tretej tretiny sa do útočného pásma nahrnul Tomáš Wróbel, ktorý sa zbavil Jozefa Minárika, nahodil loptičku do bránkoviska, kde si situáciu pred dobiedzajúcim Janom Pospíšilom postrážil Stanislav Petrík.
30:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina priniesla vyrovnaný hokejbal, príležitosti sa objavovali na oboch stranách. Hrá sa vo vysokom tempe, hráči si nič nedarujú a videli sme aj niekoľko mimoriadne tvrdých súbojov. Na úvodný gól stretnutia však naďalej čakáme, a tak sa aj v tretej tretine máme rozhodne na čo tešiť.
30:00
Druhá tretina sa skončila.
29:54
Tak to je škoda. Milan Rampáček si prebral loptičku na hranici postavenia mimo hry, napokon sa píska. Ak by sa tak nestalo, rútil by sa Rampáček rútil sám na Lukáša Heczka.
29:38
Slováci sa síce držia v útočnom pásme, Michal Hrivnák s Borisom Oravcom však boli vytlačení len k mantinelu.
29:06
importantNajväčšia príležitosť zápasu! Slovákom sa naskytla príležitosť na prečíslenie 2 na 1. Miroslav Božík ponúkol loptičku ako na zlatom podnose Marekovi Slovákovi, Lukáš Heczko predviedol fantastický zákrok!
28:14
Zo stredného pásma chcel Petríka prekvapiť Jan Bílý, no aj tentokrát bol slovenský brankár tam, kde mal byť.
27:46
importantVeľká príležitosť Česka. Radovan Zelenka nevypichol loptičku Radimovi Štepáníkovi, ktorý nebezpečne vyskúšal nášho brankára, Slováci sa oslobodili len vďaka zakázanému uvoľneniu.
27:12
Podobná situácia na druhej strane, keď tentokrát Lukáš Sokup zviedol súboj so Stanislavom Petríkom. Úspešnejší bol slovenský gólman.
27:04
Veľmi dobrá práca Jozefa Minárika. Ten si ju najprv pokryl proti dobiedzajúcemu súperovi a potom sa krásnou prienikovou prihrávkou pokúsil nájsť Milana Rampáčka. Lukáš Heczko prečítal hru a vyrazil zo svojej bránky.
26:15
Čechom pri ďalšom prechode do útočného pásma ušla loptička na striedačku, a tak sa hra znova musí prerušiť.
25:49
Slováci svoju aktivitu nevyužili, a tak si slovo zobrali znova Česi. Tomáš Wróbel pálil cez Pavla Blahúta, Stanislav Petrík však bol znova na mieste.
24:28
Slováci chceli vyraziť do rýchleho protiútoku, Patrik Svitana však bol rýchlejší ako jeho spoluhráč s loptičkou, a tak sa píska ofsajd.
23:55
Do veľkej príležitosti sa teraz rútil Pavel Kubeš, proti nemu však v poslednej chvíli dobre zapracoval Martin Kollár.
23:25
Veľmi dobre zapracovala znova slovenská defenzíva, keď dvakrát v krátkom časovom slede sa nám podarilo vyhodiť loptičku až za Lukáša Heczka.
22:45
Zo stredného pásma poriadne tvrdo napriahol Michal Dědič, Stanislavovi Petríkovi však jeho spoluhráči veľmi pomohli a loptičku až k nemu nepustili.
22:25
No a znova vidíme veľmi nepríjemný zákrok, keď Tomáš Wróbel hneď po vhadzovaní zasiahol do nepríjemných mužských partií Lukáša Maděru. Ten bude potrebovať ošetrenie.
22:17
Česi hrajú v tejto presilovej hre veľmi dobre, Stanislav Petrík má znova čo robiť. Tentokrát ho dvakrát v krátkom časovom slede nebezpečne vyskúšal Tomáš Wróbel.
21:19
Znova sa vylučuje, tentokrát len na slovenskej strane. Na trestnej lavici si v najbližších sekundách posedí Filip Titka.
21:19
importantObrovská príležitosť slovenského tímu! Marek Slovák nádhernou prihrávkou našiel Borisa Oravca, ktorý ušiel českej defenzíve, Lukáša Heczka však neprekonal!
21:02
Ondřej Benedikt z tohto súboja bez trestu neodíde, uvidíme však vzájomné vylúčenie. Na dve minúty totiž odchádza za prifilmovaný pád aj Ivan Káčer.
21:02
Nervozita na hracej ploche stúpa, v osobných súbojoch sa priostruje. Na hracej ploche zostáva v tejto chvíli s bolestivou grimasou ležať Ivan Káčer, ktorý to pri mantineli schytal od Ondřeja Benedikta. Uvidíme, či sa bude vylučovať.
20:39
Ďalšia nebezpečná strela z našej strany, pred bránou stál mohutný Filip Titka, ktorý ale loptičku za Lukáš Heczka pretlačiť nedokázal.
20:22
Po nahodenej loptičke z ľavej strany sa v obrovskej príležitosti ocitol Jaroslav Martinusík, loptičku však tesne netrafil.
19:44
Milan Rampáček nebezpečne nahadzoval loptičku z ostrého uhla do bránkoviska, Lukáš Heczko ju však vrátil do hry.
19:23
Tak na toto sa nepozeralo vôbec dobre. Tomáš Rejthar pri mantineli použil ruky proti Miroslavovi Božíkovi, ktorý sa len ťažko zdvíha z hracej plochy. Slovensko si však zahrá presilovú hru.
18:50
Českí hokejbalisti už boli v defenzíve unavení, a tak sa dokázali oslobodiť len za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak vráti pred Lukáša Heczka.
18:22
Po ubránenom oslabení sa Slováci okamžite vydali do útočného psáma, kde teraz držia loptičku vo svojej moci, česká defenzíva ich však do žiadnej príležitosti nepúšťa.
17:41
Znova nebezpečná situácia v našom obrannom pásme, Petríkovi tentokrát pomohol Pavol Blahút, ktorý sa obetavo vložil do strely českého útočníka.
16:52
Nebezpečná situácia pred Petríkom. Po nahodenej loptičke sa obtáčal pred našim bránkoviskom Lukáš Soukup, Stansilav Petrík to všetko vyriešil.
16:41
Od modrej čiary nebezpečne znova napriahol Daniel Hnízdnil, Stansilav Petrík tentokrát zasahovať nemusel.
15:52
Slováci nevstupujú do druhej tretiny ideálne, zahrajú si totiž v oslabení, keď sa nedovoleným zákrokom previnil Lukáš Maděra.
15:25
Slováci stratili loptičku v útočnom pásme, čo sa pokúsili využiť Česi na rýchly protiútok, pálil Martin Kruček, Stanislav Petrík loptičku vykopol.
15:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina semifinálového duelu medzi Slovenskom a Českom priniesla fantastický hokejbal. O niečo aktívnejší boli českí reprezentanti, ktorí najmä v prvej polovici úvodnej pätnásťminútovky poriadne preverili Stanislava Petríka. Potom sa však do hry dostali aj naši hráči, ktorí si tak isto vypracovali nejaké zaujímavé príležitosti. Každopádne, gól sme zatiaľ nevideli, a tak je do ďalších dvoch tretín stále všetko otvorené.
15:00
Prvá tretina sa skončila.
14:55
Slováci sa síce dokázali v závere prvej tretiny usadiť v útočnom pásme, no v tejto časti hry už nič nevymyslia.
14:05
importantTak teraz sme mali obrovské šťastie! Po chybe v kombinácii unikal po pravej strane Radim Štepáník, ktorý sa pokúsil prekabátiť Stanislava Petríka, no trafil len žŕdku!
13:31
Slováci si rozostavili presilovkovú formáciu, zahrali to na modrú čiaru na Mareka Slováka, ktorý sa pokúsil využiť húštinu tiel pred Heczkom, ten si však loptičku našiel skryl ju vo svojej výstroji.
13:04
Slovákom sa aktivita vyplatila, zahrajú si prvú presilovú hru, keď na trestnú lavicu odchádza obranca českého tímu Ondřej Benedikt.
12:55
Slováci sa dostávajú do hry, Martin Kollár sa pekne obtočil okolo obrancu, no Jaroslava Martinusíka nenašiel.
12:00
importantObrovská šanca Slovenska! Michal Hrivnák nahazdoval loptičku do bránkoviska, kde bol dobre postavený Boris Oravec. Rozhodcovia sa však teraz trochu "upískli", keď hru predčasne prerušili.
11:15
Lukáš Piják síce najskôr vyhral šprintérsky súboj s českým útočníkom, po zlej prihrávke však napokon musel Stanislav Petrík zasahovať.
10:30
Česi zostali aj po uplynutí Slovákovho trestu v útočnom pásme, Stanislav Petrík naďalej drží slovenský tím a dokazuje svoj tím.
9:46
Na opačnej strane nazbieral zopár drahocenných sekúnd Jaroslav Martinusík, ktorý podržal loptičku vo svojej moci v útočnom pásme.
9:39
Nebepečný pokus z pravej strany od Pavla Kubeša, Stanislav Petrík mal znova čo robíť, aby zabránil gólu vo svojej sieti.
9:13
Dobrá práca slovenskej defenzívy. Strelu Jana Bacovského z ľavého kruhu zblokoval Jozef Minárik, čím zľahčil zákrok Stanislavovi Petríkovi.
8:50
Slováci sa od úvodu oslabenia dobre bránia, teraz sa im podaril vyhodiť loptičku až za bránku Lukáša Heczka.
8:25
Česi si vďaka svojej aktivite zahrajú prvú presilovú hru, keď si na dve minúty odchádza na trestnú lavicu oddýchnuť Marek Slovák.
8:00
Aktivita Čechov v útočnom pásme pokračovala, rozhodcovia znova stratili loptičku z dohľadu, a tak je hra prerušená.
7:24
Pokračuje skvelý výkon českého tímu. Slovenskej defenzíve teraz poriadne zavaril Daniel Hnízdil, ktorý nebezpečne nahadzoval loptičku do nášho bránkoviska.
6:27
Česi sú skutočne vo veľkej chuti, hnaní aj plnými tribúnami. Stanislav Petrík mal znova čo robiť s nahodenou loptičkou od modrej čiary, našťastie mu jeho obrancovia pomohli.
6:03
Českí hokejbalisti už od úvodu tlačia na našu defenzívu, Jozef Minárik oslobodzuje slovenský tím len vďaka vyhodeniu loptičky cez všetky čiary.
5:32
Česi hrajú v útočnom pásme mimoriadne aktívne, hru teraz prerušil až dobre pracujúci Tomáš Tupý, ktorý pritlačil českého útočníka k mantinelu. Rozhodcovia stratili loptičku z dohľadu, a tak hru prerušujú.
5:00
Hrá sa vo veľmi svižnom tempe, Stanislava Petríka preveril strelou z vrcholu ľavého kruhu Lukáš Sokup, Petrík aj naďalej pozorný.
4:28
Po pravom krídle zrýchlil Libor Teplický, ktorý z pravej strany strieľal, bránu Lukáša Heczka však tesne minul.
4:11
Slováci zle striedali, čo sa pokúsil využiť Daniel Hnízdil, neprasadil sa, a tak dopredu môžu ísť naši reprezentanti.
3:28
importantVeľké zmätky v našej defenzíve. Stanislav Petrík musel byť pozorný proti Martinovi Kručekovi a Pavlovi Kubešovi. Všetko však zvládol a Slováci si môžu na chvíľu vydýchnuť.
2:57
Stanislav Petrík si pripisuje svoj prvý regulérny zákrok, keď prikryl strelu Martina Kručeka.
2:11
Znova česká aktivita v ofenzíve. Lukáš Sokup sa však pred Stanislavom Petríkom tiesnený nepresadil. Česi však pokračujú v aktivite.
1:15
Českí hokejbalisti chceli odpovedať rovnakou mincou, Flip Titka však natlačil Ondřeja Březinu do bránkoviska Stanislava Petríka. Hra je znova prerušená.
0:55
Slováci po vyhratom buly vyrazili do rýchleho protiútoku, Jaroslav Martinusík nabil Milanovi Rampáčkovi, no Lukáš Heczko si s jeho zakončením poradil.
0:30
Českí hokejbalisti sa síce hneď od úvodu nasťahovali do útočného pásma, tam však dobre zapracovala slovenská defenzíva. Loptička skončila na striedačke jedného z tímov, a tak sa hra vracia do slovenského obranného pásma.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Petrík (Mišovec) – Minárik, Kačer, Titka, Blahút, Bujdák, Zelenka, Tupý, Dejneka, – Rampáček, Martinusík, Kollár, Hrivnák, Beniač, Maděra, Oravec, Teplický, Slovák, Škultéty, Lipták, Svitana, Božík, Piják

Česko: Heczko (Šimara) – Benedikt, Dědič, Kudela, Pospíšil, Rejthar, Slanec, Švanda, Vlasák – Barnošák, Bílý, Březina, Fejfar, Hnízdil, Bacovský, Kruček, Kubeš, Lux, Peschout, Soukup, Špaček, Štěpáník, Wróbel.
Vážení fanúšikovia!

Slovenskí hokejbaloví reprezentanti predvádzajú na MS v českých Pardubiciach skvelé výkony, ktoré ich dostali už do semifinále. V ňom dnes nastúpia v ostro sledovanom derby zápase proti domácim Čechom. Stretnutie sa začína o 21:15.

SLOVENSKO

Slováci si v úlohe obhajcov majstrovského titulu z posledných dvoch šampionátov počínajú v Pardubiaciach zatiaľ skutočne suverénne. Na turnaji zatiaľ ešte ani raz nezaváhali, keď postupne zdolali v základnej skupine A1 Indiu, Fínsko aj Grécko zhodne 3:1 a najvýhodnejšiu postupovú pozíciu do vyraďovacích bojov si zabezpečili po skvelom výkone a vybojovanom víťazstve 3:0 nad silnou Kanadou. Čisté konto si brankárska jednotka Stanislav Petrík udržal aj vo štvrťfinále proti Portugalsku, ktoré zverenci trénera Jozefa Ďurisa zdolali presvedčivo 4:0. Petrík naposledy inkasoval ešte v 10. minúte súboja s Gréckom a čistý štít tak drží už presne 100 minút. Slováci doposiaľ na turnaji strelili 16 gólov, o ktoré sa podelilo deväť hokejbalistov. Najlepším strelcom a zároveň aj najprdouktívnejším hráčom tímu s bilanciou 4G+1A je Jaroslav Martinusík. K ofenzívnym lídrom však patria aj štvorbodoví Lukáš Piják s Milanom Rampáčkom či trojgólový Patrik Svitana.

ČESKO

Českí hokejbalisti vstupovali do turnaja na domácej pôde s jasným cieľom zisku majstrovských medailí. Vo svojom úvodnom stretnutí to aj jasne demonštrovali, keď rozdrvili neškodné Švajčiarsko jasne 6:0. To však ešte nebolo nič oproti tomu, čo zverenci trénera Drahomíra Kadleca predviedli proti Taliansku, ktorému nadelili debakel 12:0. Dobre namazaný český stroj sa trochu zadrhol po nešťastnej porážke 2:3 po samostatných nájazdoch od výberu USA a na záver svojej základnej skupiny sa Česi pretrápili k víťazstvu 1:0 nad Portugalskom. Ani vo štvrťfinále to nemali českí hokejbalisti vôbec jednoduché, napokon však húževnatú Indiu zdolali rovnako ako Slováci výsledkom 3:1 a zabezpečili si tak postup do boja o medaily. Tréner Drahomír Kadlec sa v defenzíve spolieha na kvalitnú brankársku dvojicu Jan Šimara – Lukáš Heczko. Práve gólman martinského Imperial Vitamins Lukáš Heczko toho na turnaji odchytal zatiaľ o niečo viac a v bránke by sa mal podľa všetkého predstaviť aj dnes večer. Najmä vďaka 12-gólovej kanonáde proti Taliansku strelili Česi na majstrovstvách sveta už celkovo 24 gólov, o ktoré sa podelilo až 11 hráčov. Najlepším strelcom aj najproduktívnejším hráčom s bilanciou 6 gólov a 1 asistencia je Radim Štepáník, ktorému v produktivite konkuruje aj Jan Bílý so 6 kanadskými bodmi.

História vzájomných stretnutí slovenskej a českej reprezentácie je mimoriadne bohatá. Naposledy sa tieto dva tímy stretli v rámci prípravy v decembri minulého roka. V priebehu dvoch dní odohrali tri duely, v ktorých sa dvakrát tešili slovenskí a raz českí hokejbalisti. Športové stretnutia medzi Slovenskom a Českom vždy vzbudzujú veľkú pozornosť a dávku emócií a nič iné sa neočakáva ani dnes večer v Pardubiacich. Rozhodne sa tak máme na čo tešiť.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Slováci postúpili do finále MS v hokejbale, vyhrali po nájazdoch