Mowbray: "Situácia okolo Marka Čecha sa môže rýchlo zvrtnúť"

SITA|12. feb 2009 o 16:05

Kormidelník anglického futbalového klubu West Bromwich Albion Tony Mowbray najnovšie vyhlásil, že je pripravený v lete povoliť slovenskému reprezentantovi Markovi Čechovi prestup.

BIRMINGHAM. Kormidelník anglického futbalového klubu West Bromwich Albion Tony Mowbray najnovšie vyhlásil, že je pripravený v lete povoliť slovenskému reprezentantovi Markovi Čechovi odchod do iného tímu.

Dvadsaťšesťročný ľavonohý obranca sa už dávnejšie vyjadril, že vzhľadom na svoju pozíciu v mužstve (na jeho poste je dlhodobo uprednostňovaný Paul Robinson, pozn.) by veľmi rád zmenil pôsobisko, keďže jeho najväčším želaním je nastupovať pravidelne na ligové stretnutie a udržiavať sa tak v hernej pohode aj pre národný tím. O Čechove služby sa v zime intenzívne zaujímali najmä nemecký Kolín, taliansky Neapol a škótsky Celtic Glasgow, no Mowbray sa postavil proti jeho odchodu, keď ho nazval "dokonalým náhradníkom".

Aktuálne však kouč "The Baggies" dal Slovákovi nádej, že situácia by sa mohla zmeniť.

"Marek je skutočný profesionál, ale je frustrovaný, že nehráva. Prišiel sem, aby hrával a teraz sa ocitol mimo základnej zostavy. Aj v minulosti som už viackrát ukázal trpezlivosť s hráčmi, ktorí neboli v mojom tíme šťastní a chceli odísť. Aj vtedy som im pomohol vyriešiť ich problémy. Uvidíme v lete, ako sa celá situácia s Markom vyvinie. Nemôžeme špekulovať, čo bude za tri - štyri mesiace, ale ak bude stále nešťastný, veľmi rád mu pomôžem vyriešiť jeho budúcnosť. Ak si bude myslieť, že v inom klube bude hrávať, pokúsime sa s jeho novým tímom dohodnúť. Samozrejme, transfer bude musieť byť výhodný aj pre náš klub a budeme musieť mať vyriešenú náhradu," povedal Tony Mowbray v rozhovore pre Birmingham Mail. Kouč WBA však podotkol, že všetko sa môže zvrtnúť v priebehu jednej minúty.

"Paul Robinson sa môže ešte počas tohto týždňa zraniť, Marek odohrá nasledujúcich 13 zápasov a bude z neho najšťastnejší človek na svete. Naďalej tvrdo pracuje na tréningu, pretože vie, že príležitosť môže prísť v každom stretnutí. Marek už v minulosti dokázal svoje kvality, keď musel zaskočiť za Robinsona," dodal Mowbray.

Nachádzate sa tu:
Domov