Mourinho dostal za nabádanie hráčov na vylúčenie dištanc na 2 zápasy

SITA|3. dec 2010 o 20:32

Tréner Realu Madrid už pozná trest za nabádanie hráčov nechať sa vylúčiť. Dva zápasy nesmie sedieť na lavičke svojho tímu. On to však za trest nepovažuje.

MADRID. Pre trénera španielskeho futbalového klubu Real Madrid Josého Mourinha je podľa vlastných slov dvojzápasový dištanc, ktorý mu dala Európska futbalová únia (UEFA), vyznamenaním a nie trestom.

Kormidelník mal nabádať svojich hráčov Xabiho Alonsa a Sergia Ramosa, aby sa úmyselne nechali vylúčiť v zápase predposledného 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov na pôde holandského Ajaxu Amsterdam (4:0 pre hostí).

"Moja babička zomrela už pred mnohými rokmi, ale stále si pamätám jej slová, ktoré mi hovorila ešte ako malému chlapcovi: 'Ak ti závidia, mal by si byť šťastný'. Preto ma teší, že jedno pravidlo platí pre Josého Mourinha a iné pre ostatných trénerov," povedal kontroverzný portugalský kouč na piatkovej tlačovej besede.

UEFA taktiež vyrubila kráľovskému klubu pokutu 120 000 eur, samotnému Mourinhovi 40 000 eur a menšie finančné tresty Alonsovi, Ramosovi (po 20 000 eur) i brankárom Ikerovi Casillasovi (10 000 eur) a Jerzymu Dudekovi (5000 eur) - gólmani odovzdávali odkazy pri tejto konšpirácii.

Druhý zápas z trestu portugalského kouča je podmienečný, UEFA stanovila skúšobnú dobu tri roky. Znamená to, že Mourinho bude môcť sedieť na lavičke v prvom stretnutí jarného osemfinále, do ktorého Real už postúpil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mourinho dostal za nabádanie hráčov na vylúčenie dištanc na 2 zápasy