Štvorkolkár Varga so ziskom striebra na prestížnych pretekoch v Abú Zabí

Juraj Varga.
Juraj Varga. (Autor: Facebook Juraj Varga Road to Dakar)
TASR|11. mar 2022 o 18:38

Preteky v Abú Zabí sú podľa účastníkov jedny z najnáročnejších a najvyčerpávajúcich.

ABÚ ZABÍ. Slovenský motoristický reprezentant Juraj Varga (Hoffer Quad Racing Team) obsadil druhé miesto na prestížnom podujatí päťdielneho seriálu FIM MS a SP rely v kategórii štvorkoliek.

Druhá časť seriálu sa uskutočnila v dňoch 4.-10. marca v Abú Zabí. Rýchlejší ako Slovák bol len domáci Abdulaziz Ahli.

"Majstrovstvá sveta pod menom “púštna výzva v Abú Zabí” je úspešne za nami. Spolu viac ako 1800 kilometrov a 5 dlhých dní, dún a piesku. Samotnými jazdcami je tento závod považovaný za jeden z najnáročnejších a najvyčerpávajúcejších, a keďže ho už mám za sebou, môžem to len potvrdiť.

Dalo mi to neskutočne veľa, takže som rád, že sme úspešne v cieli. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli. Domov si odnášame perfektné 2. miesto, ktoré ma stálo asi 100 litrov potu a stresov," citovala Vargu tlačová správa Slovenskej motocyklovej federácie (SMF).

Seriál majstrovstiev sveta a Svetového pohára cross country rely pokračuje tretím podujatím v apríli v Kazachstane (Rally Kazakhstan, 26.-30.4.2022).

Následne bude štvrté podujatie v Španielsku (Andalucia Rally, 8.-12.6.2022) a seriál vyvrcholí známou Rallye Du Maroc v Maroku (6.-12.10.2022). Varga by sa chcel zúčastniť všetkých troch zostávajúcich podujatí seriálu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Štvorkolkár Varga so ziskom striebra na prestížnych pretekoch v Abú Zabí