Montrealská polícia si vypočuje Cháru

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: SITA/AP)
TASR|28. jún 2011 o 19:44

Zákrok slovenského hokejistu Zdena Cháru na montrealského útočníka Maxa Paciorettyho v zámorskej NHL ešte nie je uzavretou záležitosťou.

MONTREAL. Montrealská polícia plánuje v nasledujúcich dňoch sériu rozhovorov s niekoľkými aktérmi a svedkami, pričom práve kapitán Bostonu Bruins má priniesť ďalší posun vo vyšetrovaní.

Chára, čerstvý držiteľ Stanleyho pohára, ešte v marci uštedril bodyček útočníkovi Montrealu Canadiens, ktorý nešťastne dopadol na hranu plexiskla, pričom utrpel otras mozgu i zlomeninu krčných stavcov. Aj keď nasledovalo vylúčenie Cháru do konca stretnutia, dodatočný trest si od vedenia ligy nevyslúžil.

Kanadské média sa však k celej kauze neustále vracali a snažili sa dokázať Chárov úmysel. Polícia z krajiny javorových listov však uviedla ešte v marci, že prípad bude vyšetrovať pre podozrenie z kriminálneho činu. Strážcovia zákona sa doteraz neponáhľali s oslovením Cháru ani ostatných hráčov vzhľadom na vrcholiace boje o Stanleyho pohár.

"Zatiaľ sme nemali možnosť vypočuť si Cháru a jeho verziu videnia faktov. A po ňom vzíde konečná správa, ktorú predložíme prokurátorovi, a ten rozhodne, či padnú obvinenia alebo nie," povedal v utorok seržant Ian Lafreniere z montrealskej polície, ktorého cituje portál cbc.ca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Montrealská polícia si vypočuje Cháru