Oslovili aj Diaza, aby nahradil Vémolu. Oktagon 38 ale bude bez Kincla

Patrik Kincl.
Patrik Kincl. (Zdroj: Oktagon MMA, Autor: Oktagon MMA)
SvetMMA|9. dec 2022 o 18:10

V akcii nebude ani Kincl.

BRATISLAVA. Patrik Kincl nebude zápasiť na turnaji Oktagon 38.

Kincl mal pôvodne obhajovať svoj titul strednej váhy do 84 kilogramov proti Karlosovi Vémolovi. Vémola však tento týždeň oficiálne odstúpil zo súboja kvôli zdravotným problémom.

Organizácia tak následne hľadala pre šampióna nového vyzývateľa, ktorý by nahradil Vémolu.

V hre boli viaceré možnosti. Patrik Kincl ale napokon na podujatí nenastúpi.

Promotér organizácie Ondřej Novotný to najprv v piatok uviedol pre portál iDnes.cz, Oktagon to následne definitívne potvrdil aj na svojich stránkach.

Oslovili aj slávneho Diaza

Medzi menami, ktoré by za istých okolností mohli nahradiť Karlosa Vémolu, bol aj jeden z najznámejších bojovníkov sveta. Novotný potvrdil, že oslovili dokonca Natea Diaza, ktorému pred niekoľkými dňami vypršala zmluva s UFC.

Angažovanie Diaza však zatiaľ nie je blízko realite kvôli podmienkam slávneho zápasníka.

„Bolo to len ľahké oťukávanie, nebolo to blízko,“ uviedol Novotný pre iDnes.cz. Organizácia v príspevku doplnila, že Diaz mal požiadavky, ktoré neboli schopní splniť.

Diaz pôsobil od roku 2007 v UFC, kde bojoval tiež o titul. Najlepšie obdobie zažil po dvoch dueloch s Conorom McGregorom v roku 2016, z ktorých si odniesol bilanciu 1:1.

Oktagon 38 bez Kincla

Potenciálnymi náhradníkmi boli tiež Leandro Silva, ktorý už v Oktagone odzápasil vrátane boxu päť duelov, zatiaľ čo reálnou alternatívou bol aj ďalší veterán UFC Tom Breese. Breese naposledy bojoval v KSW.

Kincl ale napokon neprijal tieto varianty a na turnaji nebude po Vémolovi zápasiť ani on.

Podľa Novotného ho trápia aj zdravotné problémy a uprednostní doliečenie zranení. V roku 2023 by mal byť súčasťou nového projektu Tipsport Gamechanger vo veltrovej váhe do 77 kilogramov.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oslovili aj Diaza, aby nahradil Vémolu. Oktagon 38 ale bude bez Kincla