Pred pádom na dno ho zachránilo MMA. Pukač vstupuje do ďalšej kariérnej etapy

Robo Pukač po váženi pred podujatím Oktagon 35.
Robo Pukač po váženi pred podujatím Oktagon 35. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|18. sep 2024 o 11:00

Onedlho sa opäť predstaví v klietke.

ŠAĽA. Život nie je nikdy jednoduchý, no každý má možnosť, aby zobral osud do vlastných rúk. Dôležité je nevzdať sa a postupnými krokmi sa posúvať vpred.

Ukážkovým príkladom vzostupu z dna na vrchol je aj príbeh sympatického bojovníka Roberta Pukača (16-13-1). Prekonal všetky náročné prekážky a teraz si zaslúžene užíva plody tvrdej driny. Onedlho navyše pod vlajkou PML začne písať ďalšiu kapitolu svojej úctyhodnej kariéry.

Podobne, ako množstvo ďalších mladých chlapcov, rodák z Bratislavy taktiež sníval o sláve na futbalových trávnikoch. Nečakanú stopku mu však vystavili problémy s kolenami. Z toho dôvodu začal hľadať záľubu v iných veciach. Najskôr sa pretĺkal ulicou a zachránilo ho až MMA, ku ktorému sa dostal úplnou náhodou. Momentálne je ale zmyslom jeho života.

“Bratislavský Princ“ pričuchol k ringu, respektíve ku klietke prvýkrát v Octagon Fighting Academy (OFA) pod vedením legendárneho Ilju Škondriča. Pochopiteľne, bojové športy mu okamžite prirástli k srdcu a zvyšok je len história.

Na scénu vstúpil víťazným debutom v apríli 2010 nad Victorom Kukuom (15-20-1) v chorvátskej organizácii House of Gladiators. Následne stúpal neustále vyššie a aktuálne má na konte tridsať zápasov, pričom veľké kvality ukázal proti viacerým hviezdnym európskym menám.

Tri roky mimo diania

Pred príchodom do OKTAGON MMA si to obávaný Pukač dokonca v roku 2015 rozdal s aktuálnym šampiónom strednej váhy žlto-čierneho “cirkusu“ Patrikom Kinclom (28-10). Predviedol špičkový výkon, no po tesnom bodovom rozhodnutí sa napokon radoval český reprezentant.

Aby toho nebolo málo, nekompromisný postojár si z duelu odniesol zlomenú očnicu a pribrzdilo ho aj komplikované zranenie ramena. Mimo hru bol tak viac než tri roky, čo je dodnes jeho najdlhšia pauza.

V spomínanom projekte spolumajiteľov Ondřeja Novotného a Pavla Nerudu začal v novembri 2018. Fanúšikov si na svoju stranu získal dvomi dominantnými triumfami.

Šancu nedal Janovi Jankovi (8-6) ani ostrieľanému Tomášovi Kuželovi (26-22). Neskôr čelil zápasníkom ako Krištofič (17-6), Wittner (16-4), Kertész (15-7), Juráček (11-3) a ukážkovú “Kimuru“ predviedol proti nebezpečnému Janovi Malachovi (17-14).

Kariérny zlom

Veľkú zmenu u temperamentného Bratislavčana priniesol prvý stret s Christianom Jungwirthom (15-8). Ich súboj na podujatí OKTAGON Prime 5 dvíhal divákov zo sedadiel. Po druhom kole však Robert na znak nesúhlasu s pomermi v gyme OFA odišiel z klietky. So skvelým kamarátom Františkom Fodorom (10-8) sa vydal na vlastnú cestu, ktorá mu dodala nový vietor do plachiet.

Proti Tomášovi Melišovi (10-9-2) sa vrátil na víťaznú vlnu a dočkal sa tiež odvety s nemeckým “keltom“. V tuhom päťkolovom boji ale predsa len opäť ťahal za kratší koniec povrazu.

O motiváciu do ďalšej kariéry má preto 32-ročný zápasník postarané a chuť si bude chcieť napraviť už 5. októbra. Pri premiére v organizácii PML nastúpi proti tvrdému Kevinovi Hangsovi (10-7), ktorý ťahá šnúru dvoch výhier v rade.

Pukača teda rozhodne nečaká jednoduchá misia, no pred domácim publikom si pri vstupe do novej etapy rozhodne nič iné ako výhru nepripúšťa.

Na podujatí s poradovým číslom 11 sa fanúšikovia okrem „Bratislavského Princa“ môžu takisto tešiť na ďalšie hviezdy česko-slovenskej bojovej scény.

V Šali nebudú chýbať osobnosti thajského boxu v podobe Františka Puraša (7-1-1), legendárneho Štefana Mészárosa (21-10) či talentovaného Adriána Ertela (5-1) a MMA časť večera obohatí napríklad Roman Paulus (7-4) s Tomášom Cigánikom (2-2).

Na juhu Slovenska bude poriadne horúco! Lístky sú dostupné v sieti predpredaj.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Pred pádom na dno ho zachránilo MMA. Pukač vstupuje do ďalšej kariérnej etapy