Oktagon 62: Zosadená šampiónka, koniec Kinclovej éry a korunovácia kráľa Nemecka

Eckerlin získal titul "Kráľ Nemecka".
Eckerlin získal titul "Kráľ Nemecka". (Zdroj: Oktagon MMA)
Samuel Valent|13. okt 2024 o 12:50

Rekordná kulisa sledovala zaujímavé duely i veľkú šou.

FRANKFURT. Najväčší turnaj v histórii zmiešaných bojových umení priniesol nezabudnuteľný večer plný vzrušujúcich súbojov.

Pred 60-tisíc divákmi na štadióne Deutsche Bank Park a státisícmi pri obrazovkách sa odohrali atraktívne konfrontácie, na ktoré sa bude dlho spomínať.

V skvelej atmosfére sa bojovalo nielen o titul v ženskej slamovej váhe, mužskej strednej váhe, ale aj o titul kráľa nemeckej scény.

Zápasová karta sa rozbehla súbojom dvoch neľútostných bojovníkov. Michael Deiga-Scheck (11-6) a Deniz Ilbay (7-1) mali za úlohu rozprúdiť atmosféru a svojím výkonom určite nesklamali.

Prvý menovaný síce dostal súpera na zem a kontroloval prvé minúty súboja, no „El Pistolero“ našiel v polovici prvého kola správny recept. Niekoľkými presnými údermi súpera zaskočil a vzápätí ho nekompromisne ukončil.

Ďalší v poradí bol súboj dvoch nádejných nemeckých talentov. Hafeni Nafuka (7-1) mal pred zápasom s dovtedy nezdolaným Arijanom Topallajom (7-1-1) jasný cieľ – chcel dať zabudnúť na poslednú prehru v OKTAGON MMA.

Jeho odhodlanie bolo zjavné od prvých sekúnd, keď nasadil svoju taktiku na zemi, ktorej sa Topallaj nedokázal prispôsobiť. Výsledkom bolo, že Topallaj prišiel o svoju neporaziteľnosť, zatiaľ čo Nafuka sa vrátil na víťaznú vlnu.

Jediným slovenským zástupcom na turnaji vo Frankfurte bol obľúbený bojovník Pavol Langer (13-11), ktorý sa postavil proti veľkej výzve v podobe Íra Willa Fleuryho (13-2).

Od prvých sekúnd sa zápas premenil na ostrú prestrelku tvrdých úderov, v ktorej mal ostrovan jasnú prevahu. Fleury opakovane triafal Langera, až ho nakoniec ľavým hákom poslal k zemi a brutálne knokautoval.

Zdá sa, že v OKTAGONe sa črtá nový titulový vyzývateľ. Dopomáha tomu aj fakt, že rovno po zápase Fleury vyzval súčasného šampióna poloťažkej váhy Karlosa Vémolu (37-8).

V ďalšom dueli sme boli svedkami duelu, v ktorom sa stretla špička Európy v ľahkej váhe. Bývalý účastník miliónovej pyramídy Tipsport Gamechanger Mochamed Machaev (15-2) vyškolil Angličana Jamesa Hendina (9-3). Dominoval hlavne na zemi a súpera výrazne prevýšil svojimi schopnosťami.

Rakúšan predvádzal svoju všestrannosť a komplexnosť až do záverečného gongu, po ktorom sa mohol radovať z návratu na víťaznú vlnu.

Dalisda zosadená z piedestálu

Bodkou za atraktívnou úvodnou kartou bola titulová odveta medzi nemeckou šampiónkou Katharinou Dalisdou (11-4) a jej vyzývateľkou Mallory Martin (10-6).

Zápas sa najskôr odohrával v postoji, kde Američanka už na začiatku spôsobila domácej favoritke krvácanie. Martin bola presnejšia a neustále zasahovala Dalisdu, pričom prvé tri kolá si dominantným výkonom získala na svoju stranu.

Obhajkyňa titulu tak bola nútená sa počas zostávajúcich 10 minút pokúsiť súperku ukončiť, no ani vo štvrtom, ani v piatom kole sa jej to nepodarilo. Výborne pripravená Američanka bola viditeľne lepšia v každom aspekte boja, čím zaskočila vypredaný štadión.

O konečnom výsledku rozhodli až bodoví rozhodcovia. Organizácia OKTAGON MMA tak senzačne spoznala novú šampiónku slamovej váhy, ktorou sa stala zápasníčka spoza veľkej mláky.

Počas prestávky pred začiatkom hlavnej karty fanúšikov zabával svetoznámy anglický spevák, hudobník a DJ John Newman, ktorý predviedol spektakulárnu šou.

Hneď po jeho vystúpení si však svetlá reflektorov pre seba ukradol jeden z najväčších talentov nemeckej scény, neporazený Max Holzer (9-0). Ako už tradične, zaujal svojím príchodom, keď sa ku klietke doviezol na kolobežke.

Na druhej strane klietky ho čakal Mohammed Trabelsi (12-7), ktorý zápas prijal na poslednú chvíľu.

Holzer potvrdil rolu favorita a svojho súpera prevalcoval dominantným výkonom. Opäť ukázal svoje neuveriteľné zemiarske schopnosti, no až v treťom kole dokázal Trabelsiho zničiť tvrdými údermi, za čo si vyslúžil ovácie vypredaného štadióna Deutsche Bank Park.

Ukončenie za ukončením

Následne nastal čas na súboj obrov. Poľský ťažkotonážnik Adam Pałasz (9-4) sa chcel revanšovať Lazarovi Todevovi (11-6) za prehru z ich predchádzajúceho duelu.

Predzápasové podanie rúk obaja bojovníci ignorovali, čo naznačovalo, že pôjde o tvrdý boj. Už od prvých sekúnd sa vzájomne premeriavali a zasadzovali si tvrdé údery a kopy.

Rozhodcovia prisúdili prvé kolo Pałaszovi. V druhom dejstve však Todev prevzal kontrolu nad zápasom a Poliaka bez štipky súcitu zasypal silnými údermi, čím ho doslova zmasakroval.

Týmto výkonom si vyslúžil pozíciu ďalšieho titulového vyzývateľa v ťažkej váhe. Do klietky za ním potom prišiel aj držiteľ titulu Hatef Moeil (15-4) a dal si s ním “staredown“.

Bývalý titulový vyzývateľ Niko Samsonidse (11-3) sa po ročnej vynútenej prestávke postavil pred mimoriadne náročnú výzvu v podobe Daniela Torresa (15-7). Hneď v úvode zápasu prednou rukou poslal Brazílčana na zem a okamžite na neho skočil, pričom ho kontroloval z hornej pozície.

Aj v druhom kole sa boj presunul na zem, kde nemecký bojovník predviedol svoje “grapplerské“ schopnosti a ako prvý dokázal Torresa ukončiť submisiou – technikou “rear-naked choke“.

Organizátori si pre fanúšikov následne pripravili prekvapenie. Sieň slávy OKTAGONu sa totiž rozrástla o tretieho člena. Cenný prsteň má prvého nemeckého majiteľa, ktorého meno je Stephan Pütz (22-5).

Nemecký reprezentant vo svojej kariére zbieral úspech za úspechom a bol na tróne hneď štyroch organizácií – Superior FC, Respect FC, M-1 Challenge a GMC. 

Frankfurtská megahviezda Max Coga (27-8-1) sa pred vypredaným futbalovým štadiónom svojho obľúbeného klubu stretol s bývalým šampiónom KSW Antunom Račićom (27-12-1).

Prvé kolo sa nieslo v opatrnom tempe, no domáci zápasník ho pomerom 2:1 získal na svoju stranu. V druhom kole však fanúšikovia konečne zažili to, na čo čakali – Coga vytiahol nekompromisné koleno, ktorým trafil Chorváta priamo do hlavy.

Rána bola taká tvrdá, že Račićovi dokonca vypadol chránič zubov, čo prinútilo rozhodcu okamžite zasiahnuť a zápas ukončiť. Cogov debut pod hlavičkou OKTAGON MMA tak prebehol na jednotku.

Korunovácie nových kráľov

Očakávania od titulového zápasu v strednej váhe medzi Patrikom Kinclom (28-11) a tamojším miláčikom Kerimom Engizekom (21-4) boli obrovské a 60-tisíc fanúšikov si prišlo na svoje.

Kulisa dala Čechovi bučaním na jeho adresu jasne najavo, že tu nie je doma. Vypredaný štadión bol svedkom päťkolovej bitky, v ktorej za dlhší koniec povrazu ťahal vyzývateľ Engizek.

Väčšinu duelu bol aktívnejším bojovníkom, šampióna Kincla nepustil takmer k ničomu, čo nakoniec vyústilo vo výhru tureckého bojovníka. Kerim Engizek sa stal novým šampiónom strednej váhy OKTAGON MMA a Kincl tak po vyše dva a pol roku prišiel o opasok. Na svoje konto si pripísal prvú prehru pod hlavičkou žlto-čierneho kolosu.

Čerešničkou za neuveriteľným večerom bol súboj o kráľa Nemecka medzi Christianom Eckerlinom (17-6) a Christianom Jungwirthom (15-9). Nástupy oboch bojovníkov vygradovali atmosféru na ten najvyšší možný level.

Prvé dve kolá si na svoje konto pripísal Eckerlin, ktorý rivala viackrát presne trafil a dokonca mu spôsobil krvácanie. V treťom dejstve dostal Eckerlin svojho menovca pod seba, kde ho zasypával tvrdými lakťami a kontroloval.

Po dominantnom výkone si vybojoval tretie kolo a následne aj štvrté a piate. Kráľom Nemecka sa stal reprezentant Frankfurtu Christian Eckerlin.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 62: Zosadená šampiónka, koniec Kinclovej éry a korunovácia kráľa Nemecka