Tvárou v tvár. Vémola: Si malá, tučná sedemdesiat sedmička. Kolovrátok, tvrdí Kincl

Patrik Kincl, Ondřej Novotný a Karlos Vémola.
Patrik Kincl, Ondřej Novotný a Karlos Vémola. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|31. okt 2022 o 13:08

Oktagon si pre fanúšikov pripravil strenutie tvárou v tvár pred očakávaným súbojom na konci roka.

PRAHA. Ich zápas bude povestnou čerešničkou na torte na koncoročnom turnaji najväčšej domácej organizácie Oktagon MMA.

Karlos "Terminátor" Vémola a Patrik Kincl, dvaja špičkoví českí bojovníci a titulový súboj v strednej váhe.

Napriek tomu, že do hlavného súboja Oktagonu 38 ostávajú ešte dva mesiace, organizácia zverejnila na Youtube prvý stret bojovníkov.

Vémola a Kincl sa stretli spolu s promotérom Oktagonu Ondřejom Novotným, aby nechali nahliadnuť do ich spoločného sporu a nadchádzajúceho duelu.

Bude čakať na moju chybu, tvrdí

Prvý duel, ktorý sa uskutočnil v júni 2018 zvíťazil na bodový verdikt arbitrov Karlos Vémola.

Súčasný šampión váhy Oktagonu do 93 kilogramov je pred odvetou sebavedomý a odmieta, že by mal Kincl akúkoľvek šancu ho poraziť.

„Ľudia sa ma často pýtajú, v čom bude tento zápas iný. Obaja sme od tej doby posunuli, ale on vie, že v tomto zápase nemôže dominovať. Ostáva mu iba rovnako, ako v prvom dueli, čakať na moju chybu,“ uviedol prvý český bojovník v americkej lige UFC.

Čo sa týka špekulácií, že by azda do duelu mohli vstúpiť trable so splnením váhového limitu podobne ako v marci 2021 sa zverenec Andrého Reindersa vyjadril jasne.

Dôvody prečo sa tak stalo vie, situácia sa opakovať nebude.

„Ty tie problémy vieš, boli to nejaké zdravotné a osobné problémy. Stalo sa mi to dvakrát v živote. Jedenkrát práve proti Kinclovi. S Ďatelinkou viem, prečo sa to stalo, takže neriešim, či to sú už dva roky od momenty, kedy som urobil strednú váhu,“ odpovedal Vémola na otázku Novotného ohľadom váhy.

Iná váha, rovnaký cieľ

Na druhej strane Patrik Kincl, dlhoročný bojovník vo velterovej divízii, tvrdí, že sa z chýb z prvého stretu poučil. Dnes už sám seba považuje za bojovníka dobre etablovaného vo vyššej váhe.

„U mňa asi bude iná váha. V prvom zápase som sa nechal vyhecovať, tam som veľa nezhadzoval, dal som si iba jednu vaňu a už to bolo. Určite ale nechcem čo najviac vyzhadzovať a po vážení čo najviac nabrať, ale držať si váhu, v ktorej trénujem.“

V rámci predzápasového rozhovoru tvárou v tvár došlo aj na tradičný trashtalk. Vémola pochválil schopnosti súpera vo velterovej váhe, ale jedným dychom dodal, že by tam mal zostať.

Si mala tučná sedemdesiat sedmička a mal by si tam zostať.“

Pohotová reakcia Kincla na seba dlho čakať nenechala: „A už som sa bál, že kolovrátok nepríde.“

Kincl ďalej v diskusii priznal, že prvý zápas bol podľa neho do veľkej miery ovplyvnený nedovoleným eye pokeom Karlosa Vémolu.

V ten moment som dostal eye poke, postupne som už na to oko nevidel. Na druhú stranu som po tom zápase bol spokojný, že som s takým hendikepom dozápasil tak, ako sa mi to podarilo,“ povedal Kincl, na čo Vémola zareagoval tvrdením, že v dueli rozhodol neustály tlak z jeho strany.

Vémola sa nechal počuť, že Kincl je podľa neho slabším bojovníkom v momente, akonáhle na neho jeho súper zatlačí.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tvárou v tvár. Vémola: Si malá, tučná sedemdesiat sedmička. Kolovrátok, tvrdí Kincl