V práci ho podporujú. Čierny kôň miliónovej pyramídy zobudil Kanárske ostrovy

Acoidan Duque.
Acoidan Duque. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|17. sep 2024 o 14:30

„Je ťažké balansovať športovú kariéru a prácu, no môj zamestnávateľ a kolegovia ma podporujú," hovorí Acoidan Duque.

BRNO. V druhej sérii projektu Tipsport Gamechanger sú v hre už len štyria elitní bojovníci ľahkej váhy. Česko-slovenským fanúšikom dobre známe tri mená dopĺňa skromný španiel Acoidan Duque (21-4), ktorý svojimi doterajšími výkonmi azda všetkých prekvapil.

Z outsidera sa stal horúci adept na celkovú výhru v hodnote 300-tisíc eur. MMA pritom nie je jeho jediným zamestnaním.

Keď organizácia OKTAGON MMA koncom roka 2023 predstavovala účastníkov miliónovej pyramídy, málokto sa pozastavil nad ostrieľaným veteránom.

Bývalému zápasníkovi Bellatoru či PFL príliš neverili ani stávkové kancelárie, no on roztrhal všetky papierové predpoklady. Po tesnej výhre nad tvrdým Mohamedom Grabinskim (23-11) ohúril najmä skvelým výkonom proti talentovanému Magovi Machaevovi (14-2) pred vypredaným Edenom.

Zaslúžene tak v semifinále dopĺňa hviezdne tváre žlto-čierneho “cirkusu“ Losenea Keitu (14-1), Mateusza Legierského (12-1) a Ronalda Paradeisera (20-8).

O postup do vysnívaného finále si to rozdá s posledným menovaným. Samozrejme, proti aktuálnemu šampiónovi ľahkej divízie, ktorý neprehral od februára 2022, nečaká rodáka z Kanárskych ostrovov nič jednoduché.

On je však stopercentne pripravený. Popri nabitom tréningovom programe dokonca stíha aj fyzicky náročnú prácu v prístave, čo sa u zápasníkov jeho kvalít nevidí vôbec často.

„Začal som tu robiť koncom roka 2018. Pre mňa je táto práca v živote veľmi dôležitá, udržuje moju hlavu v neustálom chode,“ vysvetlil Duque v prvej časti relácie Na Dohled pred turnajom OKTAGON 61, prečo sa nevenuje iba zmiešaným bojovým umeniam a následne na rovinu opísal, ako to spolu dokáže skĺbiť: „Je ťažké balansovať športovú kariéru a prácu, no môj zamestnávateľ a kolegovia ma podporujú. Len vďaka nim sa to nejako zvláda. Môžem sa tým pádom sústrediť na prípravu a zápasy.“

Svojimi vystúpeniami v Tipsport Gamechangeri postavil “El Pei“ na nohy celé španielske sopečné súostrovie. Fanúšikovia, kamaráti, rodina i tréneri do neho vkladajú obrovské nádeje.

„Povedal by som o ňom, že je naozaj veľký makač. Vkuse ide iba dopredu, je to bojovník. Každému je hneď jasné, že pre svoju rodinu by obetoval všetko,“ nešetril slovami chvály jeden z kolegov 38-ročného zápasníka a na záver Acoidanov kouč stručne zhodnotil, v čom vidí jeho najväčšiu silu: „Nevypichnem len jednu vec, pretože je dobrý až v troch – má výborné ‘takedowny‘, postoj i zem.“

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»V práci ho podporujú. Čierny kôň miliónovej pyramídy zobudil Kanárske ostrovy