Mladý Slovák ide z Tottenhamu na hosťovanie do Liberca

(Autor: Twitter)
Sportnet|12. júl 2016 o 19:00

Filip Lesniak pôsobil v Anglicku od roku 2012 v mládežníckych výberoch či rezerve.

LIBEREC. Účastník najvyššej českej futbalovej súťaže FC Slovan Liberec minimálne dočasne angažoval do svojho kádra slovenského defenzívneho stredopoliara Filipa Lesniaka.

Dvadsaťročný rodák z Košíc prichádza do severočeského klubu na polročné hosťovanie s opciou z anglického prvoligového Tottenhamu Hotspur, kde pôsobil od roku 2012 v mládežníckych kategóriách či rezerve.

"Tip na tohto hráča sme mali dlho, jeho príchod sme zvažovali už počas zimnej prestávky. Vtedy sa to, žiaľ, ešte nepodarilo," povedal o vnukovi trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka kouč Liberca Jindřich Trpišovský.

"Je to futbalista do stredu ihriska a typologicky odlišný od hráčov, ktorých tu máme. Na českom trhu sa nám takého nepodarilo získať, Filip nám vychádzal ako ideálna voľba. Chceli by sme s ním pracovať dlhšiu dobu, pretože je to mladý, zaujímavý futbalista," dodal Trpišovský.

Aj takéto góly strieľal Filip Lesniak v mládežníckom výbere Tottenhamu.

"Ponuka prišla niekedy minulý mesiac. Sotva som sa dozvedel, že má o mňa Liberec záujem, chcel som ísť. Trochu sa to naťahovalo, ale teraz som už tu a som za to rád. Považujem to za krok dopredu," povedal Lesniak pre stránku klubu.

"V Anglicku som hral za juniorku. Dospelý futbal je však predsa len o niečom inom, preto je to podľa mňa správna voľba," pokračoval.

"Viac hráčov zo slovenskej reprezentácie pôsobí v českej lige, takže by som tu mohol byť viac na očiach. Zvykol som si na post defenzívneho záložníka, na tejto pozícii som strávil posledné štyri roky."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mladý Slovák ide z Tottenhamu na hosťovanie do Liberca