Minnesota sa zaujíma o JT Millera. Ten je frustrovaný z Vancouveru

Oh My Hockey|23. nov 2021 o 06:43

Ak sa blíži väčší trejd, dnes sme dostali jeho prvý nástrel. Vedenie Minnesoty Wild komunikovalo s Vancouverom Canucks.

Hoci by sa z logického uvažovania zdalo, že ich cieľom bude minnesotský rodák Brock Boeser, pravda by mala byť inde. Wild si podľa novinára Bena Kuzmu vyhliadli JT Millera.

Americký forvard je s 19 bodmi v 19 dueloch jasne najproduktívnejším hráčom Kosatiek. Tie zažívajú ďalší ťažký štart do sezóny. So 14 bodmi sú na predposlednom mieste Pacifickej divízie. V rámci konferencie sú bodovo horší iba Seattle Kraken a Arizona Coyotes.

"Som z toho frustrovaný," priznal Miller po nedávnej prehre. "Musíme sa zomknúť, nabrať psychickú silu, a začať hrať svoju hru, o ktorej tu toľko básnime. Myslím si, že to príde."

O Canucks sa dlho hovorí, že by boli ochotní vymeniť Millera, ak príde správna protihodnota. Wild by sa zas nebránili poslať na inú adresu Kevina Fialu.

Švajčiarsky forvard ubral na produktivite, momentálne má v 18 zápasoch 12 (3+9) bodov. Zmena prostredia by mu mohla pomôcť.

Minnesote by mohlo hrať do karát, že ho vo Vancouveri poznajú. V play-off 2020 im robil problémy svojimi gólmi, proti Canucks sa mu zvykne dariť aj v základnej časti.

V posledných dvoch sezónach zakaždým pokoril métu dvadsiatich gólov za sezónu. To sa Millerovi v drese Vancouveru podarilo iba raz.

Aj keby prebiehali rokovania, je veľmi reálna šanca, že skončia v slepej uličke. Výmena - ak nastane - sa zrejme neuskutoční v blízkej budúcnosti. Kosatky budú chcieť vyťažiť čo najväčšiu protihodnotu, zvlášť pri forme, v akej hrá Miller. Fiala samotný by nestačil, Canucks si môžu pýtať aj prospekta či voľby v drafte.

Miller má pri súčte posledných troch sezón výborné čísla. Blíži sa k priemeru bodu na zápas, zmluvu na 5,25 mil. dolárov ročne má do konca ročníka 2022/23. Ak o sebe Wild rozmýšľajú ako o čiernom koňovi play-off, adícia produktívneho Millera im môže len pomôcť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Minnesota sa zaujíma o JT Millera. Ten je frustrovaný z Vancouveru