Obrat v prípade Škriniara, Inter sa ho napokon rozhodol uvoľniť

Milan Škriniar (vpravo) a Cristiano Ronaldo.
Milan Škriniar (vpravo) a Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. nov 2020 o 20:28

Pôvodne dostal zákaz vycestovať.

MILÁNO. Milan Škriniar napokon zrejme pomôže slovenskej futbalovej reprezentácii vo finále baráže EURO 2020 proti Severnému Írsku.

Portál football-italia.net síce v nedeľu informoval, že miestne zdravotné úrady mu zabránili vycestovať na reprezentačný zraz, ale napokon by malo byť všetko inak.

Podľa informácii RTVS je obranca Interu Miláno na ceste na Slovensko a bude trénerovi Štefanovi Tarkoviča k dispozícii.

Pôvodné informácie takisto vyvrátil aj Slovenský futbalový zväz.

"Do 20.45 h Slovenský futbalový zväz neobdržal žiadnu relevantnú informáciu o tom, že by náš reprezentant nemal byť milánskym Interom uvoľnený, rovnako sú na tom aj hráči iných reprezentácií," uviedol pre oficiálny web SFZ tréner slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič

Výkonný riaditeľ Interu Giuseppe Marotta uviedol, že jeho klub zatiaľ nedostal žiadny zákaz. Dožaduje sa rovnosti, aby niektorí účastníci Serie A nezískali výhodu tým, že ich hráči nemusia cestovať na asociačný termín.

"Táto situácia vytvára nerovnosť, takže by mal zasiahnuť minister športu Vincenzo Spadafora. Poškodzuje to regulárnosť, je absurdné, aby v regiónoch platili rôzne pravidlá, od Ríma cez Miláno po Florenciu.

Sú protokoly, ale vzniká aj šedá zóna pre absenciu centrálneho riadenia. Jednotlivé miestne zdravotné úrady rozhodujú o osude klubu," vyhlásil Marotta pre taliansku tlačovú agentúru ANSA.

Škriniar patrí medzi opory slovenskej reprezentácie. Pre koronavírus však nehral v semifinále baráže o postup na majstrovstvá Európy proti Írsku. V kľúčovom zápase v Belfaste by však mal nastúpiť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Obrat v prípade Škriniara, Inter sa ho napokon rozhodol uvoľniť