Mesto Los Angeles si uctí športovú legendu. Stanovilo Deň Kobeho Bryanta

Kobe Bryant pomohol Lakers k mnohým víťazstvám.
Kobe Bryant pomohol Lakers k mnohým víťazstvám. (Autor: TASR)
SITA|23. aug 2016 o 10:29

Stanovený dátum je kombináciou čísel, ktoré hviezdny basketbalista nosil počas kariéry.

LOS ANGELES. Najbližšia streda v americkom Los Angeles bude oficiálne "Deň Kobeho Bryanta". Vedenie kalifornského mesta sa rozhodlo práve pre tento dátum z dôvodu, že spája obe čísla, ktoré nosila počas kariéry na drese basketbalová ikona miestnych Lakers - 24 a 8.

"Toto je spôsob, ako Los Angeles vyjadrí vďaku jeho oddanosti fanúšikom, mestu a regiónu. Dvadsať rokov nás všetkých obdarovával svojím neuveriteľným talentom a pracovnou morálkou. A 24. 8. sa budeme môcť zhromaždiť a povedať: 'Vďaka ti, Mamba'," citovala ESPN zo stanoviska člena mestskej rady Josého Huizara.

Kobe Bryant nastrieľal za Lakers tisícky bodov.
Kobe Bryant nastrieľal za Lakers tisícky bodov. (Autor: SITA, AP)

Kobeho Bryanta, ktorý sa v utorok 23. augusta dožíva svojich 38. narodenín, si predstavitelia mesta za jeho úspechy pod košmi uctia na radnici.Tiež ho ocenia za dlhoročné aktivity v oblasti filantropie.

Rodák z Philadelphie v apríli tohto roka po 20 sezónach v drese Lakers ukončil svoju úspešnú kariéru, počas ktorej získal s klubom päť titulov v NBA a nastrieľal v nej 33 643 bodov. Je olympijským šampiónom z Pekingu 2008 aj Londýna 2012.

Rozlúčka Kobeho Bryata bola veľkolepá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Mesto Los Angeles si uctí športovú legendu. Stanovilo Deň Kobeho Bryanta