ME v trinástich mestách Európy už nikdy viac, vyhlásil Čeferin

Aleksander Čeferin.
Aleksander Čeferin. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. mar 2017 o 18:15

Nadchádzajúce ME 2020 zase prinesú zmenu v počte hostiteľov, hrať sa bude v 13 mestách po celom kontinente.

PRAHA. Aj vo futbalovo rozvinutej Európe je len veľmi málo krajín, ktoré si môžu dovoliť usporiadať záverečný turnaj majstrovstiev sveta v novom formáte so 48 účastníkmi.

V celosvetovom zábere počet kandidátov nie je oveľa väčší. Pri príležitosti návštevy v Prahe to priznal prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin.

Takéto niečo sa už nikdy nezopakuje. Dve krajiny a dosť. Aspoň kým budem na čele UEFA stáť ja.


Aleksander Čeferin

"Na našom kontinente sú také štáty dva, možno tri, viac nie. V Afrike nikto, možno Čína, USA a to je všetko. Štyridsaťosem tímov je vysoké číslo, bude to zaujímavé," diplomaticky konštatoval slovinský nástupca Michela Platiniho.

FIFA rozhodla o zvýšení počtu účastníkov v januári tohto roku, prvý raz by sa podľa modelu malo hrať na záverečnom turnaji MS 2026. Aj Čeferinove úvahy jasne vypovedajú o tom, že budúcnosť MS je v spojení viacerých organizátorov.

S rozšírením európskeho šampionátu počnúc vlaňajším vo Francúzsku je Čeferin spokojný.

"Dvadsaťštyri tímov je dobré číslo. Myslím si, že turnaj mal svoju kvalitu. Kvalifikovalo sa veľa malých krajín a počínali si dobre. Zisky boli najvyššie v histórii podujatia," zhodnotil Čeferin.

Nadchádzajúce ME 2020 zase prinesú zmenu v počte hostiteľov, hrať sa bude v 13 mestách po celom kontinente. To sa už prezidentovi UEFA pozdáva menej.

"Takéto niečo sa už nikdy nezopakuje. Dve krajiny a dosť. Aspoň kým budem na čele UEFA stáť ja," rezolútne vyhlásil Čeferin.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME v trinástich mestách Európy už nikdy viac, vyhlásil Čeferin