McLeish definitívne trénerom Birminghamu City

SITA|28. nov 2007 o 12:12

LONDÝN 28. novembra (SITA, AFP) - Anglický futbalový klub Birmingham City v stredu predstavil nového trénera aktuálne 16. tímu Premier League. Podľa predpokladov sa ním stal Alex McLeish, ktorý pre ponuku ...

LONDÝN 28. novembra (SITA, AFP) - Anglický futbalový klub Birmingham City v stredu predstavil nového trénera aktuálne 16. tímu Premier League. Podľa predpokladov sa ním stal Alex McLeish, ktorý pre ponuku zo St. Andrews dokonca v utorok opustil lavičku reprezentácie Škótska. Birmingham v 48-ročnom bývalom kormidelníkovi Glasgowa Rangers našiel náhradu za Steva Brucea, ktorý minulý týždeň prijal angažmán vo Wigane. "Na obdobie v národnom tíme budem spomínať s láskou. Už mi ale chýbala každodenná práca s hráčmi. Vždy som túžil trénovať klub anglickej Premier League, preto sa na túto príležitosť veľmi teším," vyhlásil McLeish, ktorý si do Birminghamu privedie aj svojich doterajších asistentov pri škótskej reprezentácii Andyho Watsona a Roya Aitkena. Za prvé pôsobenie v najvyššej anglickej súťaži bude podľa britských médií inkasovať ročne 350 000 libier.

Pikantériou tejto rošády je, že bývalí kormidelníci glasgowských klubov sa opäť ocitli v jednom meste a na opačných stranách barikády. Konkurenčnú Aston Villu totiž v súčasnosti trénuje Martin O'Neill, ktorý sedel na lavičke Celticu práve v čase, keď McLeish pôsobil u "jazdcov".


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»McLeish definitívne trénerom Birminghamu City