McGregor si uvedomil chyby a inšpiroval sa LeBronom Jamesom

Adrián Mečiar|18. jan 2020 o 01:00

Conor McGregor si vzal príklad z iného úspešného športovca a teraz dúfa, že nový prístup k tréningu sa premietne aj na jeho výkone.

Conor McGregor si vzal príklad z iného úspešného športovca a teraz dúfa, že nový prístup k tréningu sa premietne aj na jeho výkone.

Conor McGregor má za sebou poriadne turbulentné roky. Od duelu s Eddiem Alvarezom v Madison Square Garden sa toho veľmi veľa zmenilo.

McGregor stihol vstúpiť do ringu, kde si zmeral sily s možno najlepším boxerom všetkých čias, resp. bez debaty s tým najbohatším. Conor sa už vrátil aj do UFC, lenže duel s Khabibom Nurmagomedovom mu príliš nevyšiel a celkovo spôsobil nemalé problémy.

Okrem toho sa Conor stal otcom, už dvojnásobným, a prerazil aj vo svete biznisu. Jeho whiskey zaznamenáva veľký marketingový úspech.

Avšak McGregor si pred niekoľkými mesiacmi uvedomil, že šialený život, ktorý si užíval v priebehu posledných rokov, mu neprináša úplne všetko, po čom túži. McGregor už viac ako tri roky nevyhral žiaden profesionálny zápas. Mnohí ho medzičasom odpísali. K tomu dopomohli aj všetky škandály, ktoré sa prevalili v súvislosti s McGregor. Vrcholom je, kvôli írskym zákonom, zatiaľ oficiálne nepotvrdené obvinenie zo znásilnenia, ktorému McGregor čelí. McGregor sa však už k týmto obvineniam aspoň konečne vyjadril, aj keď len okrajovo.

„Čas všetko ukáže. Nemôžem o tom povedať viac. Čas a trpezlivosť. To sú vlastnosti, ktoré sa učím lepšie ovládať. Všetko raz vyjde najavo, chce to len čas. Teraz sa sústredím na pozitívne veci, na zisk opasku UFC. Nejakí ľudia chcú pošpiniť moje meno. Čas ale všetko prezradí," povedal stručne McGregor v rozhovore pre ESPN.

McGregor to vždy vedel „roztočiť" aj napriek prehre

Všetky udalosti McGregor donútili pozrieť sa do zrkadla. Ír si povedal, že s tým musí niečo urobiť. Musí sa vrátiť k tomu, čo ho zdobilo, čo ho priviedlo až na vrchol. 

Ako by zabudol na tvrdú prácu, ktorá mu priniesla všetku slávu. Nieže by v posledných rokoch na sebe nepracoval a celý jeho život bola len jedna veľká párty. Problémom bolo, že McGregor stratil disciplínu. To tiež priznal v spomínanom rozhovore. „Pred posledným zápasom, celý týždeň som popíjal. Neviem, čo to do mňa vošlo. Moje tréningy tiež neboli ideálne, vyslovene som mal namiesto sparingov reálne zápasy. Bojovali sme bez chráničov, bol to normálny zápas. Vyhral som a potom sme to šli osláviť," prezradil.

McGregor si povedal, že už naozaj stačilo. Vrátil sa do gymu a znova začal pracovať tak ako predtým. Jeho tréner John Kavanagh povedal, že pred polrokom by neveril, že to je možné, no McGregor je dnes v životnej forme.

Návrat disciplíny a prísnej pracovnej morálky však nie sú jedinými faktormi, ktoré McGregorovi pomohli. Írska hviezda sa totiž inšpirovala iným veľkým športovcom. „Čítal som článok, že Lebron James ročne minie 1,5 milióna dolárov na svoje zdravie, výživových poradcov a všetko okolo toho. A v tej chvíli som si uvedomil, že ja do môjho zdravia nevrážam vôbec nič, teda okrem času, kedy som v prípravnom kempe. To rozhodne nie je správne. Utrácal som za autá alebo drahé hodinky, ale nemyslel som na moje zdravie. Vtedy som si povedal, že to musím zmeniť. Investoval som do môjho zdravia, kondície. To ma posunie ešte ďalej," prezradil McGregor.

Lebron James aj v 35-rokoch na palubovke podáva skvelé výkony. James je ťahúňom LA Lakers, napriek svojmu veku stále patrí medzi špičku ligy. James sám viackrát hovoril o tom, že by svojím prístupom chcel inšpirovať aj ostatných športovcov.

Preto ho potešilo, že svetová superhviezda ako McGregor si z neho vzala príklad. „Hrám a tvrdo trénujem. Snažím sa inšpirovať aj ďalších športovcov, takže keď si niekto ako Conor McGregor osvojí môj prístup, je to podľa mňa celkom cool. Robí mi to radosť."

„Starostlivosť o moje telo beriem veľmi seriózne. Jednoducho sa snažím predĺžiť moju kariéru, aby som uvidel, ako dlho môžem hrať hru, ktorú milujem. Začína to telom, končí to hlavou. Musíte byť disciplinovaní, o tom to celé je," uviedol James.

Conor McGregor by chcel dnes v noci potvrdiť, že cesta, ktorú si pred nejakým časom osvojil, bola správnym rozhodnutím. Z jeho tábora hlásajú životnú formu, fanúšikovia či odborníci sa zas zhodujú v tom, že McGregorov fyzický prejav vyzerá veľmi dobre. McGregor sa oproti minulým zápasom nezdá byť taký zavodnený. 

Ani skvelá forma však McGregorovi nezabezpečí víťazstvo. O všetkom sa bude rozhodovať v oktagone, kde môže do priebehu duelu prehovoriť viacero faktorov. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»McGregor si uvedomil chyby a inšpiroval sa LeBronom Jamesom