McGregor je asi primadona a berie len hlavné zápasy, sťažuje sa frustrovaný Cowboy

Adrián Mečiar|8. mar 2019 o 01:00

Cerrone rovnako ako Joe Rogan tvrdí, že jeho duel s McGregorom by mal byť len co-main eventom, čo však McGregor odmieta.

O potenciálnom zápase medzi Conorom McGregorom a Donaldom Cerronem sa hovorí už niekoľko mesiacov. Aj prezident organizácie Dana White sa ešte v januári vyjadril v tom zmysle, že ak by obaja bojovníci o tento duel stáli, UFC by nebolo proti.

Teraz sa však zdá, že práve UFC postavilo tomuto súboju do cesty prekážku, ktorá sa vôbec nepozdáva najmä Conorovi McGregorovi.

Komentátor UFC Joe Rogan pred časom prišiel s verziou, podľa ktorej UFC chce, aby bol zápas McGregor-Cerrone iba co-main eventom nejakého turnaja, a teda nie hlavným zápasom. To údajne veľmi prekáža írskej superhviezde, ktorá sa vo svojich posledných siedmich vystúpeniach vždy objavila v hlavnom zápase večera.

Znie až neuveriteľne, že UFC by trvalo na takomto kroku. Veď McGregor je najväčšou hviezdou v dejinách MMA a jeho zaradenie len do co-main eventu by bolo vyslovene nezmyselné. UFC v súčasnosti nepochopiteľne často trvá na tom, že hlavným zápasom PPV galavečera vždy musí byť titulový duel.

Pritom druhé a tretie najúspešnejšie PPV podujatia histórie mali v hlavnom zápase večera Conora McGregora v netitulových stretoch. Ak by aj UFC veľmi chcelo, aby bol na karte titulový zápas, súboj o opasok by mohol zaujať pozíciu co-main eventu, tak ako v prípade UFC 196 (hlavným zápasom bol duel McGregor-Diaz I, co-main eventom titulový duel Holm-Tate, pozn. red.).

Problém, na ktorom údajne stroskotávajú rokovania o dueli McGregor-Cerrone, ako prvý prezradil Joe Rogan:

Avšak zdá sa, že toto je skutočne problém, ktorý momentálne oddaľuje McGregorov návrat do oktagonu. V rozhovore pre ESPN to otvorene povedal aj frustrovaný Donald Cerrone. „Conor nebude zápasiť, pokiaľ to nebude hlavný zápas večera. Neviem, či je to jeho ego alebo vec statusu. Mne je to jedno. Budem bojovať s kýmkoľvek a kdekoľvek a za tým si stojím po celý čas. On je ale asi primadona a berie len hlavné zápasy."

McGregor prejavil záujem o zápas s "Cowboyom" v januári, po Cerroneho výhre nad Alexom Hernandezom. „Donald, za taký zápas s tebou budem bojovať. Gratulujem," odkázal vtedy McGregor prostredníctvom sociálnych sietí.

„Čakali sme, že by sme mohli zápasiť v apríli," prezradil Cowboy. „Ale nechápem, ako môžete všade vykrikovať to ´s kýmkoľvek, kedykoľvek, kdekoľvek´ a na druhý deň už z toho je ´nie, dovtedy nebudem pripravený´."

Cerronemu už začína dochádzať trpezlivosť. „Nemám k tomu čo povedať. No viem jedno, zápasím najneskôr v júli. Najneskôr v júli. Ani náhodou nebudem čakať dlhšie."

White po turnaji UFC 235 priznal, že rokovania ohľadom duelu McGregor-Cerrone nejdú podľa predstáv a UFC skôr pre Cerroneho zvažuje iného súpera. V prípade definitívneho neúspechu jednaní s McGregorom by sa Cowboy podľa Whitea mohol mohol stretnúť s Alom Iaquintom.

Foto: Getty Images

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»McGregor je asi primadona a berie len hlavné zápasy, sťažuje sa frustrovaný Cowboy