Massa opustil budapeštiansku nemocnicu, odletel do Brazílie

TASR|3. aug 2009 o 10:43

Brazílsky jazdec seriálu majstrovstiev sveta F1 Felipe Massa opustil v pondelok nemocnicu v Budapešti.

Budapešť. Brazílsky jazdec seriálu majstrovstiev sveta F1 Felipe Massa opustil v pondelok nemocnicu v Budapešti a odcestoval do rodnej Brazílie. Pilot stajne Ferrari strávil vo vojenskej nemocnici v maďarskej metropole deväť dní po úraze hlavy v kvalifikácii pred Veľkou cenou Maďarska.

Massa by mal doraziť do Sao Paulo v pondelok večer. Z Budapešti odletel na súkromnom lietadla spolu s tehotnou manželkou Raffaelou. "Vďaka Bohu, cítim sa dobre," uviedol ešte v nedeľu pretekár. "Mám ešte trochu napuchnuté ľavé oko, ale už sa teším do Brazílie a na rehabilitáciu," uviedol ďalej Brazílčan.

Po prílete do Sao Paulo čaká Massu vrtuľníkový transport do nemocnice, kde sa podrobí ďalším testom. Na lôžku zostane ešte asi dva dni, kým ho prepustia domov.

V Budapešti sa 28-ročný Massa podrobil operácii lebky, ktorá utrpela viacnásobnú fraktúru po zásahu pružinou počas kvalifikácie 25. júla. Pružina odletela z monopostu jeho krajana Rubensa Barrichella a zasiahla Massu do prilby. V ďalších pretekoch nahradí Brazílčana vo Ferrari niekdajší jazdec stajne a sedemnásobný majster sveta Nemec Michael Schumacher.

Informovala agentúra AP

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Massa opustil budapeštiansku nemocnicu, odletel do Brazílie