Mascherano prestupuje do FC Barcelona

SITA|27. aug 2010 o 17:11

Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona získal do svojho kádra ďalšiu hviezdu.

BARCELONA.

Mužstvo z Nou Campu posilní argentínsky defenzívny stredopoliar Javier Mascherano, ktorý príde na Pyrenejský polostrov z anglického Liverpool FC.

Podmienkou podpisu štvorročnej zmluvy je však ešte úspešné absolvovanie lekárskej prehliadky. Prestup by mal stáť vedenie "blaugranas" približne 25 miliónov britských libier.

Mascherano by mal v Barcelone súperiť o pozíciu defenzívneho štítu so španielskym reprezentantom Sergiom Busquetsom a mal by byť adekvátnou náhradou za Yayu Tourého, ktorý prestúpil do Manchestru City.

"Mascherano je jedným z najlepších záložníkov na svete. Žiaľ, rozhodol sa opustiť náš klub. Ja som si však istý, že tréner Hodgson za neho nájde adekvátnu náhradu. Ešte stále zostáva pár dní do skončenia prestupového obdobia," vyhlásil sekretár Liverpool FC Ian Sylvester.

Dvadsaťšesťročný kapitán argentínskej reprezentácie mal na Anfield Road ešte dva roky platnú zmluvu. Dlhšie už avizoval, že chce opustiť Britské ostrovy. V lete mal predtým o jeho služby veľký záujem Inter Miláno, ktorý trénuje bývalý kouč "The Reds" Rafael Benítez.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mascherano prestupuje do FC Barcelona