Martin Škrtel bol oporou Fenerbahce, dohrával v kŕčoch

Martin Škrtel (vľavo) v drese Feberbahce.
Martin Škrtel (vľavo) v drese Feberbahce. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. júl 2017 o 12:27

Slovenský futbalový obranca Martin Škrtel v službách Fenerbahce Istanbul má za sebou úspešný štart do novej sezóny.

BRATISLAVA. Turecký futbalový klub Fenerbahce Istanbul úspešne vstúpil do sezóny 2017/2018, keď v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy zdolal vo štvrtok na štadióne Merkur Arena v Grazi tamojší Sturm 2:1. Oporou zadných radov hostí bol slovenský reprezentačný kapitán Martin Škrtel.

„Prišli sme s cieľom vyhrať a to sa nám podarilo. Vedeli sme, že to nebude jednoduché, súper má kvalitu a je v porovnaní s nami rozohratejší. Vďakabohu za víťazstvo. Vytvorili sme si dobrú východiskovú pozíciu do odvety, doma nás čaká ťažký zápas, no verím, že postúpime,“ citoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) slová Martina Škrtela.

Škrtel vyhral kľúčové súboje

Domáci sa síce ujali vedenia v 10. min gólom Stefana Hierländera, ale v 29. min si Dario Marešič dal vlastný gól a o šesť minút neskôr Roman Neustädter stanovil konečný výsledok 2:1 pre hostí.

Reprezentačný stopér bol podľa portálu SFZ ústrednou postavou defenzívnych radov tímu trénera Aykuta Kocamana a jedným z najlepších na ihrisku.

Vo vzduchu neprekonateľný, dvakrát bol mužom na správnom mieste, keď hasil ako posledný pred dorážkou do prázdnej brány, v rozohrávke aj pod tlakom konštruktívny.

„Vždy je čo zlepšovať. Najdôležitejší je výkon mužstva, snažím sa vždy na ihrisku odovzdať všetko, aby som pomohol tímu. Áno, príprava nebola ideálna. Bola krátka a pre zranenie som z nej časť vynechal. Stále sa do toho iba dostávam, verím, že to bude stále lepšie a lepšie,“ povedal Škrtel na margo rozbehu.

Pod víťazstvom 2:1 je Škrtelov podpis najmä v podobe dvoch kritických momentov, keď gólman Volkan Demirel vyrážal lopty pred seba a ako posledný zvádzal kľúčové súboje s dobiehajúcimi hráčmi Sturmu. V obidvoch prípadoch z nich vyšiel víťazne náš hráč.

„Na to som tam. Vyplynulo to z hry, že som sa v súbojoch o prípadnú dorážku súpera ocitol práve ja. Ako som povedal, dôležité je víťazstvo, som rád, že sme uspeli,“ poznamenal stopér Fenerbahce.

Absencia tréningu spôsobila kŕče

Zaujímavá situácia nastala v 86. minúte, keď Škrtelovi - zranenému a ležiacemu v šestnástke - pomáhali na nohy gólman Volkan Demirel a obranca Roman Neustädter, no rozhodca hru neprerušil a kapitán slovenskej reprezentácie musel pokračovať až do ďalšieho prerušenia hry so sebazaprením.

„Boli tam kŕče. Týždeň som netrénoval a pred zápasom som absolvoval len tri tréningy. Mal som v nohách ťažký zápas, dosť sme sa nabehali a k tomu teplo. Chvalabohu, vedenie 2:1 sme udržali až do samého konca,“ komentoval náročné záverečné minúty duelu Martin Škrtel.

Okrem výkonu zaujal aj novou vizážou. V premiére novej sezóny v Grazi sa predstavil s novým účesom.

„Prišlo to spontánne. V lete mi vlasy trochu podrástli, rozhodol som sa, že teraz budú trochu dlhšie. Uvidíme, dokedy mi to vydrží,“ dodal s úsmevom na záver rozhovoru pre web SFZ spokojný Škrtel.

Duhý Slovák v kádri Fenerbahce Miroslav Stoch do zápasu nezasiahol, odveta 3. predkola EL medzi Fenerbahce Istanbul a Sturmom Graz je na programe 3. augusta o 19.30 v Istanbule.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Martin Škrtel bol oporou Fenerbahce, dohrával v kŕčoch