Martin Petráš konzultoval Poliakov so Sivokom

Martin Petráš
Martin Petráš (Autor: Vladimír Šimíček)
TASR|13. okt 2009 o 11:07

Medzeru po absentujúcich potrestaných obrancoch by mohol v tíme slovenskej futbalovej reprezentácie jej tréner Vladimír Weiss zaplátať v Poľsku aj obrancom druholigovej talianskej AC Cesena Martinom Petrášom.

Bratislava.

Bývalý hráč Sparty Praha dostal o stredajšom súperovi lídra 3. kvalifikačnej skupiny, ktorý má druhú šancu zavŕšiť priamy postup na MS 2010 v JAR, dobré echo od bývalého spoluhráča Tomáša Sivoka.

Súčasný spoluhráč zraneného slovenského útočníka Filipa Hološka v Besiktasi Istanbul mal v sobotu šancu okúsiť Poliakov na vlastnej koži pri výhre českej reprezentácie na Letnej 2:0. Hoci tím Stefana Majewskeho prehral, na Sivoka zanechal dobrý dojem.

"Poľská liga, aj z rozprávania s Janom Muchom, má svoju úroveň. Mladí hráči v dnešnej dobe sú dobrí. Možno bude u nich menej skúsenosti, ale oni hrajú zápas bez stresov a nervov. Takže možno tie skúsenosti ani nebudú potrebovať."

"Kvalitu ale budú mať, to mi potvrdil aj Tomáš Sivok, ktorý mi hneď volal po zápase v Prahe. Hovoril, že hrali veľmi dobre, hlavne prvý polčas. Určite nás čaká ťažký zápas," povedal pre TASR Petráš.

Ten zrejme vybehne na Sliezkom štadióne v základnej zostave. Nepríjemnú situáciu s vykartovanými obrancami berie reálne.

"K futbalu vykartovania patria. Aj pred rokom nám chýbal Martin Škrtel a vyhrali sme. Budeme sa snažiť nahradiť ho znovu."

"Pre karty nám budú chýbať štyria hráči, ale je nás tu 25 a v dnešnom futbale je každý nahraditeľný, hoci niekto menej, niekto viac."

"Každý kto nastúpi na ich poste sa pokúsi odovzdať maximu a dať do toho srdce. Potrebujeme vyhrať," myslí si 35-násobný reprezentant SR, podľa ktorého si Poliaci nedovolia vypustiť zápas, v ktorom im z hľadiska výsledku už o nič nejde:

U nich ide len o to ukázať sa pred novým trénerom a potvrdiť svoje nominácie. Môžu hrať s pokojom. My budeme hrať iný zápas, my musíme vyhrať, napätie bude iné, dúfam, že to zvládneme."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Martin Petráš konzultoval Poliakov so Sivokom