Martin nebude hrať na Slovak Open, dal prednosť Južnej Amerike

Andrej Martin odohrá v Južnej Amerike päť antukových turnajov.
Andrej Martin odohrá v Južnej Amerike päť antukových turnajov. (Autor: SITA)
SITA|17. okt 2015 o 12:24

Tento rok získal dva challengerové tituly. Tenista Andrej Martin by sa rád dostal na šampionát challengerovej kategórie do Sao Paula, kde sa predstaví sedem najlepších a jeden držiteľ voľnej karty.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Andrej Martin najbližšie absolvuje päť antukových challengerov v Južnej Amerike. A dúfa, že sa prebojuje aj na šiesty - šampionát tejto kategórie 23. - 29. novembra na najpomalšom povrchu v hale v brazílskom Sao Paule.

Na podujatí s dotáciou 220-tisíc amerických dolárov sa predstaví sedem najlepších v bodovaní ATP Challenger Tour Rankings 2015 plus jeden držiteľ voľnej karty.

"Počítam s tým, že by som potreboval uhrať ešte jeden dobrý výsledok. Ak by som vyhral jeden turnaj, myslím si, že by som sa tam mohol dostať," odhadol pre web Tennis Arena dvadsaťšesťročný Bratislavčan.

Tento rok vyhral Andrej Martin turnaje v Bielle i Padove.

Martin bude hrať v Santiagu, Lime, Bogote, Buenos Aires a Montevideu. "V tejto sezóne som si potvrdil, že na antuke mám väčšiu istotu," vravel.

"Rozhodol som sa pre ňu aj preto, lebo v Južnej Amerike budeme s mojím deblovým parťákom Hansom Podlipnikom-Castillom a jeho trénerom. Budeme tam ako tím. S Hansom odohrám na každom turnaji debla."

Daviscupový reprezentant SR figuruje na 154. priečke v renkingu. A netají ambíciu pokúsiť sa o prienik nad čiaru hlavnej singlovej súťaže januárového Australian Open. Potreboval by na to posun o približne päťdesiat miest nahor do konca sezóny.

21092015_andrej_martin_atp_tt_3286553_r4850_res.jpg

V septembri si Andrej Martin zahral na turnaji v Trnave. FOTO - TASR.

Bratislavský challenger Peugeot Slovak Open (9. - 15. novembra) do plánov Andreja Martina nezapadol. "Termínovo sa mi to bije a bez prípravy na tvrdom povrchu by som ho určite nešiel hrať," priznal.

"V tomto roku som to chcel skúsiť takto, lebo nikdy v živote som nehral podobnú juhoamerickú šnúru. Počul som, že je to veľmi dobré - možno ešte lepšie ako niektoré podujatia v Európe. Podmienky sú tam približne podobné ako v Taliansku, čo mi vyhovuje. Sám som zvedavý, aké to bude."

Andrej Martin má na konte šesť challengerových titulov vo dvojhre, z toho dva tohtoročné (Padova, Biella).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Martin nebude hrať na Slovak Open, dal prednosť Južnej Amerike