Po tréningu na pláž, pochvaľuje si Chromiak. Bude ďalšie Ramsayho mladé eso?

Martin Chromiak.
Martin Chromiak. (Autor: Twitter / Ontario Reign)
Boris Vanya|27. apr 2023 o 07:00

Mladý útočník prišiel s povesťou strelca.

TRENČÍN. Peter a Anton Šťastní si zahrali spolu v slovenskej reprezentácii na olympijskej kvalifikácii v Sheffielde 1993, René a Peter Pucherovci si obliekli slovenský dres na majstrovstvách sveta 1998 i 1999, Marián a Marcel Hossovci na troch šampionátoch a Libor a Július Hudáček dokonca na piatich.

Ďalšou bratskou dvojicou, ktorá by sa o pár rokov mohla objaviť na veľkom turnaji, sú Martin a Jakub Chromiakovci.

Mladší Jakub (17) hrá v týchto dňoch na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov a starší Martin (20) zabojuje o účasť na MS 2023 v hokeji.

Pozvánku do prípravného kempu dostal v nedeľu ráno, v pondelok letel z Kalifornie do Európy a v stredu predpoludním už korčuľoval na trenčianskom ľade v tréningu slovenskej reprezentácie.

Zverenci Craiga Ramsayho nastúpia v piatok o 17.30 v Žiline a v sobotu od 14.30 v Trenčíne na ďalšie dva prípravné zápasy proti Nemecku.

Dúfal, že ho zavolajú

"Keď sme vypadli v play off, trochu som dúfal, že by ma mohli zavolať. Bol som veľmi rád. Hneď som volal rodičom, bratovi, kamarátom. Môj cieľ je ukázať sa v dobrom svetle trénerom a vybojovať si nomináciu na šampionát," rozhovoril sa mladý útočník.

Ak by mu to vyšlo, bola by to pekná bodka za vydarenou sezónou, ktorá sa však nezačala dobre. Preložený MS hráčov do 20 rokov v auguste minulého roka Chromiak vynechal pre problémy so žalúdkom.

Keď sa vystrábil a naskočil do prípravného kempu Los Angeles Kings, pribrzdila ho zasa operácia slepého čreva.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Po tréningu na pláž, pochvaľuje si Chromiak. Bude ďalšie Ramsayho mladé eso?