Na ME vybojovala dve medaily. Graduje mi forma, hovorí Petrušová

Slovenská juniorská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Mariana Petrušová.
Slovenská juniorská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Mariana Petrušová. (Autor: facebook/Slovenská kanoistika - Sprint Team)
SITA|29. jún 2021 o 16:20

Získala medailu v K1 aj K2.

BRATISLAVA. Dve medaily so strieborným a bronzovým leskom si vypádlovala 21-ročná slovenská kajakárka Mariana Petrušová na nedávnych majstrovstvách Európy rýchlostných kanoistov do 23 rokov v poľskej Poznani.

Petrušová skončila druhá v A-finále K1 na 500 m a spoločne s Lisou - Mariou Gamsjägerovou skončili na treťom mieste v A-finále K2 na 500 m.

"Veľmi sa teším z týchto medailí. Boli reálne, ale boli blízko aj ďaleko zároveň. V olympijskom roku sa na ME zišla pekná konkurencia mladých dievčat, ktoré sa možno nedostali na olympiádu, ale sú veľmi kvalitné. Konkurencia bola silná.

Cítila som, že aj v K2, ale najmä v K1, mi graduje forma od začiatku sezóny. Aj keď mi úplne nevyšli prvé preteky sezóny vrátane olympijskej kvalifikácie a SP v Szegede, cítila som, že mám na viac a chcela som to ukázať.

Na tréningoch som sa cítila veľmi dobre, silovo som išla hore a aj v hlave som si to dala dokopy ako ísť päťstovku a cítim sa na nej naozaj dobre," skonštatovala Mariana Petrušová v rozhovore na webe canoe.sk.

Na otázku, či na ME do 23 rokov čakala až dva cenné kovy, odpovedala: "V K2 sme verili v medailu, asi viac ako v K1, pretože táto disciplína je viac otvorená. Zároveň sme nevedeli, aké posádky súperky postavia. Rozjazda nám nevyšla úplne podľa predstáv. Ani v semifinále to nebolo ono, aj keď už lepšie ako v rozjazde.

Vedeli sme, že máme rezervu. Vo finále som sa už cítila veľmi dobre, najmä po striebornej medaile z K1. Spolu s Lisou sme boli vo forme, pripravené zabojovať o medailu, čo bol tajný cieľ. Boli to ťažké preteky a som rada, že to konečne všetko klaplo," zhodnotila nádejná kajakárka.

Podľa Petrušovej na mládežníckom európskom šampionáte je úplne iná situácia ako na seniorskej úrovni. "Na seniorskej úrovni sme mohli prekvapiť, ale na juniorskej, resp. dvadsaťtrojkovej sa od nás už očakávajú výsledky.

Som rada, že teraz sme to pre zmenu boli my baby, čo sme potiahli náš tím. Chcela by som sa poďakovať Peťovi Likérovi, ktorý nás koučoval na diaľku a najmä Igorovi Viszlaiovi, nášmu masérovi, ktorý sa o nás počas pretekov veľmi dobre staral," dodala Petrušová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Na ME vybojovala dve medaily. Graduje mi forma, hovorí Petrušová