Marián Hossa v nájazdoch neuspel

TASR|7. dec 2008 o 08:33

Trojica slovenských hokejistov sa bodovo presadila v noci na nedeľu v 12 zápasoch v zámorskej NHL. Obrancovia Milan Jurčina ...

NEW YORK. V dvanástich zápasoch zámorskej NHL sa v noci na nedeľu predstavila desiatka slovenských hokejistov. Z nich sa do streleckých štatistík zapísali traja. Po jednom góle zaťažili kontá súperov Milan Jurčina a Marián Hossa, Zdeno Chára si pripísal bod za asistenciu. V bráne Montrealu dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Carey Price.

Washington zvíťazil na ľade Toronta zásluhou víťazného gólu Milana Jurčinu zo 48. minúty 2:1. Jurčina si pri svojom druhom tohtosezónnom presnom zásahu počkal na modrej čiare a brankár Vesa Toskala nestihol zareagovať na jeho prudký príklep. Hostí ešte predtým poslal do vedenia prvým gólom v kariére 20-ročný kanadský obranca Karl Alzner. Toronto sa tak v domácom prostredí naďalej trápi, z trinástich zápasov dokázalo triumfovať iba štyrikrát.

Marián Hossa sa nemalou mierou pričinil o víťazstvo Detroitu proti Chicagu, keď si domáci jeho gólom v 51. minúte vynútili predĺženie. V ňom gól nepadol a na rad museli prísť samostatné nájazdy. Hossa síce na Cristobala Hueta recept nenašiel, Daciuk však áno a keďže bol jediným úspešným exekútorom penált, "červené krídla" mohli oslavovať.

"V závere zápasu nás podržal brankár niekoľkými kľúčovými zákrokmi. Potrebovali sme, aby bol s blížiacim sa koncom stretnutia silný. Na začiatku tretej tretiny sme si povedali, že netreba panikáriť a ďalej korčuľovať, napádať ich a držať puk v útočnom pásme," uviedol Hossa.

Zdeno Chára prispel k víťazstvu Bostonu na ľade Floridy asistenciou pri prvom góle, keď presne namieril Michael Ryder. "Medvede" pridali ďalšie tri góly a zvíťazili presvedčivo 4:0. Brankár Bostonu Manny Fernandez zaznamenal siedme víťazstvo v rade a prvý tohtosezónny shutout, podstatné sú však podľa jeho slov víťazstvá.

"Shutout ma veľmi nezaujíma. To, čo naozaj chcem, sú víťazstvá. Všetci sa podporujeme, každý bojuje a odovzdáva na ľade 100 percent v každom jednom zápase," uviedol Fernandez.

"Mali sme šance, no nevyužili sme ich. Oni mali tiež šance, dali góly a vyhrali," stručne zhodnotil priebeh stretnutia 31-ročný český útočník Radek Dvořák, ktorého formácia v predošlých šiestich dueloch spolu nazbierala 21 bodov za deväť gólov a 12 asistencií.

Druhým hetrikom v kariére sa v stretnutí Ottawy proti Pittsburghu blysol útočník "senátorov" Jason Spezza. Jeho tretí presný zásah sa v konečnom účtovaní ukázal ako rozhodujúci. V drese "tučniakov" odohral Miroslav Šatan niečo vyše 12 minút, strelecky však vyšiel naprázdno.

"Teší ma, že som prispel k tomuto veľkému víťazstvu. Vrátilo sa nám sebavedomie a na dnešnom výsledku chceme stavať aj v ďalších stretnutiach," uviedol Spezza.

Montreal na vlastnom ľade nestačil na New Jersey a prehral po predĺžení 1:2. V bráne domácich nedostal príležitosť Jaroslav Halák, jeho kolega Carey Price zneškodnil 29 striel "diablov". Bol to vôbec prvý duel medzi týmito dvoma mužstvami v priebehu takmer dvanástich rokov, v ktorom sa do brány New Jersey nepostavil Martin Brodeur. Pri jeho zranení dostal príležitosť Scott Clemmensen.

"Bolo to dobré víťazstvo, Clemmer veľmi dobre zachytal. Predviedol niekoľko neuveriteľných zákrokov, ktorými nás udržal v stretnutí," pochválil spoluhráča Zach Parise, ktorý v presilovke štyroch proti trom ukončil predĺženie už po 31 sekundách.

výsledky:

  • Detroit - Chicago 5:4 po sam. nájazdoch (2:3, 0:1, 2:0 - 0:0, 1:0)
  • Ottawa - Pittsburgh 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
  • Toronto - Washington 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
  • Montreal - New Jersey 1:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
  • New York Islanders - Atlanta 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
  • Carolina - Philadelphia 1:2 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
  • Florida - Boston 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
  • Tampa Bay - Buffalo 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)
  • Nashville - Minnesota 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
  • St. Louis - Phoenix 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)
  • San Jose - Edmonton 2:3 po predĺžení (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
  • Los Angeles - Columbus 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa v nájazdoch neuspel