Marián Hossa sa pomaly dostáva do formy

SITA|9. dec 2009 o 11:00

Ak je Hossových šesť bodov (3+3) v prvých šiestich zápasoch v drese Chicaga len pomalým návratom do formy, môžu sa fanúšikovia Blackhawks začať tešiť na to, čo bude tridsaťročný krídelník predvádzať, keď sa dostane do optimálneho tempa.

CHICAGO. Slovenský hokejový útočník Marián Hossa sa podľa vlastných slov "pomaly dostáva do formy".

"Chce to ešte trochu času, no cítim sa stále lepšie a lepšie v systéme hry Chicaga," konštatoval pre Chicago Tribune trenčiansky odchovanec, ktorý sa po letnej operácii ramena vrátil do rozbehnutej súťaže až 25. novembra.

"Snažím sa hrať podľa systému trénera Joela Quennevilla. Občas ešte musím rozmýšľať, kam mám počas hry ísť, no vďaka sústavnému tréningu sa mi náš systém dostáva do hlavy a cítim sa v ňom veľmi pohodlne," konštatoval útočník, ktorý hráva priemerne 20 minút v každom zápase, čo je najviac spomedzi všetkých útočníkov Chicaga.

"V Detroite sme išli do útočného pásma za pukom. Tu preniká do pásma najprv center a my sa pokúšame hrať čo najviac dopredu a podporovať jeden druhého. Je to trochu iné, no každý tréner má svoj systém. Nemám s tým problém. Je to len otázka času, aby som sa do toho dostal."

Tréner Quenneville je s Hossovým napredovaním spokojný: "Máme radi jeho hru. Je to v mnohých ohľadoch zvláštny hráč, najmä svojím citom pre hru, trpezlivosťou pri vedení puku, spôsobom, akým prechádza cez prehustené pásmo a všetkým tým, čím dokáže neočakávane nájsť voľný priestor."

Quenneville stále hľadá pre svojho hviezdneho krídelníka to správne miesto v zostave Blackhawks. Zatiaľ čo pozícia centra Jonathana Toewsa je neotrasiteľná, na krídle vymenil Patricka Kana v nedeľu v zápase s Pittsburghom Kris Versteeg.

"S Jonathanom sa mi hrá vynikajúco. Zápas od zápasu si stále lepšie rozumieme a vypomáhame," konštatoval Marián Hossa. Po fyzickej stránke je však Hossovo operované rameno stále v rekonvalescencii.

"Ešte cítim únavu. Hlavne pri zápasoch nasledujúcich po sebe v tesnom slede. Podľa doktora je to však normálne. Musíme si byť istí, že aj zvyšok rekonvalescencie prebehne v pohode a rameno bude ešte silnejšie," dodal hviezdny slovenský krídelník.

Gáborík bude mať za partnera Averyho

NEW YORK. Slovenský hokejista Marián Gáborík bude mať za kolegu od štvrtkového stretnutia zámorskej NHL proti Chicagu v prvom útoku NY Rangers kontroverzného krídelníka Seana Averyho.

Tréner John Tortorella sa rozhodol, že po nie príliš vydarených poskusoch s Rusom Arťomom Anisimovom do elitnej formácie zaradí radšej skúsenejšieho Averyho.

"Mali sme niekoľko osožných rozhovorov so Seanom a myslím, že v posledných dueloch podáva naozaj vyrovnané výkony," odôvodnil zmenu Tortorella, ktorý sa rozhodol pre zásah po nevýraznom predstavení najväčšej útočnej sily Rangers proti Detroitu.

Gáborík, ktorý je najlepším strelcom súťaže, sa k strele nedostal ani raz, a trojica Gáborík - Prospal - Anisimov bola v tieni netradičného tria Red Wings Zetterberg - Daciuk - Holmström.

"Ich elitná lajna úplne zatienila našu. Myslím, že je to ešte v tejto chvíli na Arťoma priveľa. Nechcem mu nakladať priveľa, je to v záujme jeho ďalšieho napredovania," povedal Tortorella pre NY Daily News.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa sa pomaly dostáva do formy