Hrivík strelil krásny gól a doviedol klub k historickému úspechu

Marek Hrivík so spoluhráčom Petrom Cehlárikom (vzadu).
Marek Hrivík so spoluhráčom Petrom Cehlárikom (vzadu). (Autor: leksandsif.se)
Miroslav Kováčik|29. mar 2021 o 21:25

Leksand si prvýkrát zaistil miestenku v Lige majstrov.

BRATISLAVA. Švédsky hokejový klub Leksand IF má veľký dôvod na radosť. V základnej časti tamojšej najvyššej súťaže skončil na treťom mieste, čo je jeho najlepší výsledok od sezóny 1997/98. 

Vďaka tomu bude nielen začínať štvrťfinálovú sériu play off na domácom ľade, ale prvýkrát v histórii si vybojoval miestenku v Lige majstrov. 

"Klub z malého mesta bude na veľkom pódiu," napísali na twitterovom profile Ligy majstrov. Takisto spomenuli, že to bude pre Leksand premiéra vďaka jednej z najlepších sezón v nedávnej histórii

Veľký podiel má na tom slovenský hokejista Marek Hrivík, ktorý je zatiaľ najproduktívnejším hráčom súťaže. Rodák z Čadce odohral 44 zápasov, v ktorých nazbieral 51 bodov za 14 gólov a 37 asistencii. 

Predbehnúť ho ešte môžu Emil Pettersson (Växjö) a Daniel Viksten (Färjestad). Obaja strácajú na Slováka päť bodov, no ich tímy odohrajú ešte tri zápasy.

Základnú časť uzavrel Hrivík víťazným gólom pri triumfe nad Malmö 4:1. Krásne sa presadil už v prvej tretine, keď využil presilovú hru. 

Puk si prebral vo vlastnom obrannom pásme. Obišiel jedného protihráča, druhého, natlačil sa pred brankára a šikovne zakončil.

"Postavte mu sochu," napísal na twitteri jeden z fanúšikov. 

Okrem Hrivíka predvádzal v základnej časti výborne výkony aj Peter Cehlárik, ktorý ju ukončil s bilanciou 20 gólov a rovnaký počet asistencii.

Momentálne je piatym najlepším strelcom renomovanej súťaže. 

Leksand ukončil dlhodobú časť sezóny vo veľkom štýle. Prehral len jeden zo štrnástich zápasov a jeho súperom v úvodnom kole play off bude Örebro

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Liga majstrov»Hrivík strelil krásny gól a doviedol klub k historickému úspechu