Najsilnejší moment? Proti Nórom sme hrali opäť ako partia, vraví kapitán Hrivík

Marek Hrivík sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji 2023.
Marek Hrivík sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat|24. máj 2023 o 10:20

Veľa sme sa učili ako kolektív, ale aj ako jednotlivci, tvrdí líder Slovákov.

RIGA. Slovenskí hokejisti ráno opustili hotel Daugava v Rige a nabrali smer Bratislava. Turnaj v lotyšskej metropole im nevyšiel podľa predstáv. Kapitán Marek Hrivík ocenil partiu, ktorá sa na šampionáte vytvorila.

Útočník s číslom 27 na drese patril k najlepším Slovákom na turnaji. Nazbieral 6 bodov (2+4), najviac zo všetkých členov výberu trénera Craiga Ramsayho.

„Mali sme mladý tím, ale partia bola skvelá. Veľa sme sa učili ako kolektív, ale aj ako jednotlivci. Mrzí ma, že sme nepostúpili do štvrťfinále, ale neraz sme si to pokazili sami,“ priznal.

Azda najviac mrzí prehra v zápase s Kazachstanom. „Šancu na dobrý výsledok sme mali v zápasoch so Švajčiarmi či Kanadou, škoda, že sme tam vydolovali len bod. Prehra s Kazachmi nám ublížila,“ tvrdí.

VIDEO: Marek Hrivík zhodnotil účinkovanie Slovenska na MS

Napriek tomu boli Slováci v hre o postup do samého záveru. Pomôcť nám mohli Švajčiari. V závere zápasu s Lotyšskom pritom Helvéti viedli 3:2, napokon však domáci dokázali vyrovnať a získať potrebný výsledok.

„Už sme si mysleli, že by nám to mohlo vyjsť, skončilo sa to však inak. Boli to nervy,“ priznal.

Kapitán bronzového tímu z olympiády v Pekingu dostal i otázku, ako vidí budúcnosť trénera Craiga Ramsayho. „Naučili sme sa popri ňom všetci veľa. To, čo sme spolu dosiahli na olympiáde, sa nedá zabudnúť. Ukázal nám nové rozmery, priamočiary, moderný hokej. Určite počúva zľava-sprava hlasy o tom, aby zostal. Uvidíme,“ konštatoval Hrivík.

Aký najsilnejší moment si odnesie domov z Rigy? „Z hernej stránky náš posledný zápas proti Nórom. Po pár nie ideálnych výkonoch sme sa vrátili ako partia a šli podľa predstáv. Tak sme mali hrať celý turnaj. Celkovo ale zážitky z partie. Spoznali sme nové tváre, vytvorili sa priateľstvá,“ dodal Hrivík.

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2023

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Najsilnejší moment? Proti Nórom sme hrali opäť ako partia, vraví kapitán Hrivík