Zmení Hamšík opäť dres? Mal už dostať ponuku, môže odísť zadarmo

Marek Hamšík v IFK Göteborg.
Marek Hamšík v IFK Göteborg. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|5. jún 2021 o 19:05 (aktualizované 5. jún 2021 o 20:45)

Slovenský futbalista by si mohol zahrať v Európskej konferenčnej lige.

BRATISLAVA. Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík možno opustí švédsky IFK Göteborg. V klube je pritom len od marca 2021.

Taliansky novinár Nicolò Schira napísal na Twitteri, že Hamšík dostal ponuku od tureckého klubu Trabzonspor.

Trabzonspor sa pozerá na finančné možnosti

Podľa Schira sa však strany nevedia dohodnúť na výške kontraktu. Klub Slovákovi ponúka zmluvu do roku 2023 s ročným príjmom 1,5 milióna eur plus bonusy, Hamšík podľa novinára žiada sumu 2,5 milióna za rok.

Tréner Trabzonsporu Abdullah Avci potvrdil, že klub by chcel Hamšíka získať. Okrem 33-ročného stredopoliara prejavil záujem aj o nórskeho útočníka Alexandra Sörlotha z Lipska.

"Bolo by skvelé, keby to so Sörlothom vyšlo. Náš prezident sa ho snaží angažovať. Ak by sme si mali na neho počkať, ja som pripravený. Ak by to nevyšlo, máme plán B," citoval 57-ročného trénera portál gazetefutbol.de.

Plán B je podľa Avciho práve slovenský stredopoliar: "Hamšík je skvelý hráč. Aj tento prestup by bol pre nás extrémne dobrý. Ale popri tom všetkom musíme mať na zreteli aj naše finančné možnosti."

Hamšík môže odísť bez odstupného

Informácie tureckých médií potvrdil aj športový riaditeľ Göteborgu Pontus Farnerud. "Hamšík môže opustiť klub bez odstupného," reagoval funkcionár na adresu slovenského reprezentanta, ktorého zmluva s IFK vyprší v auguste.

"Göteborg nedokáže držať krok s platovou ponukou Trabzonsporu. Ale aj viceprezident Trabzonsporu Ertugrul Dogan má isté hranice. A predstavy Hamšíkových poradcov a tureckého klubu sú zatiaľ ďaleko od seba," konštatoval portál fussballinfo.net.

Trabzonspor obsadil v nedávno skončenej sezóne tureckej najvyššej súťaže s názvom Süper Lig 4. miesto a kvalifikoval sa do 3. predkola novovzniknutej Európskej konferenčnej ligy.

Hamšík, ktorého čaká účasť na EURO 2020, zatiaľ odohral za Göteborg 6 súťažných zápasov, v ktorých strelil jeden gól. Ten bol však výstavný. Göteborgu patrí vo švédskej lige po ôsmich kolách spomedzi 16 tímov 10. priečka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Zmení Hamšík opäť dres? Mal už dostať ponuku, môže odísť zadarmo