Marek Bakoš bude asistentom trénera Vrbu v Plzni

Marek Bakoš.
Marek Bakoš. (Autor: TASR)
SITA|30. máj 2019 o 14:50

Slovák nedávno ukončil aktívnu kariéru.

PLZEŇ. Bývalý slovenský futbalista Marek Bakoš sa po nedávnom ukončení hráčskej kariéry stal asistentom trénera Pavla Vrbu v českom klube FC Viktoria Plzeň.

Oznámili to vo štvrtok prostredníctvom svojej oficiálnej webovej stránky. "Teším sa na nové výzvy vo funkcii asistenta trénera. Som rád, že som dostal príležitosť spolupracovať s Vrbom," povedal Bakoš k svojmu novému zamestnaniu.

Na trénerskej licencii pracuje 36-ročný rodák z Novej Bane od konca roku 2018. "Mám za sebou približne polovicu štúdia. Ešte mi k ukončeniu chýbajú dva kurzy a potom záverečné skúšky, ktoré budem mať niekedy v októbri," spresnil pre klubový web Plzne bývalý reprezentant SR.

Jeho nová funkcia v tomto tíme potešila aj vrcholný manažment. "Marek bol veľký profesionál ako hráč a rovnakým spôsobom pristupuje k svojmu vzdelávaniu na pozíciu trénera. Vzhľadom k jeho kvalitám a skúsenostiam bude veľká posila realizačného tímu a má predpoklady stať sa dobrým hlavným koučom do budúcnosti," poznamenal generálny manažér Plzne Adolf Šádek.

Bakoš prišiel do Štruncových sadov v roku 2009 z Ružomberka. V českej najvyššej súťaži odohral 217 zápasov a strelil 67 gólov, ku ktorým pridal 18 asistencií. Za Plzeň nastúpil v 250 súťažných zápasoch a zaznamenal v nich celkovo 78 zásahov. Najvydarenejší ročník bol preňho 2011/2012, v ktorej skóroval dovedna 24-krát.

Dostal sa aj do slovenskej reprezentácie. V 14 dueloch sa však do streleckej listiny nezapísal ani raz. Na klubovej úrovni hrával okrem spomenutej Plzne a Ružomberka aj za Spartak Trnava, Slovan Liberec, Šinnik Jaroslavľ, Matador Púchov a FC Nitra.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Marek Bakoš bude asistentom trénera Vrbu v Plzni