14.06.2021 | E
14.06.2021 | E
0 - 0

Švéd nepremenil veľkú šancu, teraz na internete čelí vyhrážkam

Marcus Berg leží na trávniku po nepremenenej šanci v zápase Švédsko - Španielsko.
Marcus Berg leží na trávniku po nepremenenej šanci v zápase Švédsko - Španielsko. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. jún 2021 o 16:27

Situáciu rieši aj polícia.

BRATISLAVA. Švédska futbalová federácia (SVT) sa spojila s policajnými orgánmi, aby začali vyšetrovať pôvod nenávistných a výhražných komentárov na adresu reprezentačného útočníka Marcusa Berga.

Išlo o osobné útoky na sociálnych sieťach. Informoval o tom bezpečnostný šéf SVT Martin Fredman, správu priniesol web orf.at.

Švédski futbalisti boli v prvom svojom vystúpení na majstrovstvách Európy proti Španielom kúsok od senzácie.

Po hodine hry mohol streliť vedúci gól severanov práve Berg, ale jeho strela zvnútra šestnástky po prihrávke Alexandra Isaka skončila vedľa ľavej žrde.

Komentárov bolo priveľa 

Súboj účastníkov E-skupiny v Seville sa napokon skončil bezgólovou remízou, ale Berg sa neskôr stal terčom nenávistných komentárov na internete.

"Vyplnili sme správu, uvidíme, kam to povedie. To, čo sa stalo, je však neakceptovateľné a nie je to niečo, čo by som nechal tak," povedal v utorok Berg na tlačovej konferencii podľa DPA.

Istá časť fanúšikov slovne zaútočila na 34-ročného útočníka ruského Krasnodaru za to, že nepremenil svoju príležitosť.

"Je pravdepodobné, že odvážlivci, ktorí sa v pondelok večer vyhrážali Bergovi, sa v utorok ráno zobudia a budú to ľutovať. Tých komentárov však bolo také množstvo, že sme sa rozhodli riešiť to.

Znamená to, že niektorým ľuďom možno zavolá polícia a bude si žiadať vysvetlenie. Všetko sme konzultovali a koordinovali s Bergom," uviedol Martin Fredman.

"Svoj profil na sieťach má zmienený futbalista a aj naša futbalová asociácia. Snažili sme sa časť nenávistných reakcií vymazať, ale zašlo to priďaleko. Nevedeli sme to dostať pod kontrolu," dodal.

Nejde o prvý prípad 

Švédska futbalová reprezentácia už mala skúsenosť pred aktuálnymi majstrovstvami Európy s nenávistnými komentármi na svojho reprezentanta.

Ich terčom sa stal Dejan Kulusevski po tom, čo sa nakazil koronavírusom. Dvadsaťjedenročný útočník Juventusu Turín napokon zostal vo švédskom kádri, ale k dispozícii bude až od chvíle, keď prekoná ochorenie COVID-19.

To isté platí aj o Mattiasovi Svanbergovi, ktorý rovnako chýbal v kádri Janneho Anderssona proti Španielom.

Švédi sú najbližší súper Slovákov na európskom šampionáte. Vzájomný duel odohrajú v piatok 18. júna o 15.00 h SELČ v Petrohrade.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Švéd nepremenil veľkú šancu, teraz na internete čelí vyhrážkam